Τετάρτη 29 Ιουνίου 2011

Ηλιοθεραπεία με κανόνες



Οι πρώτες ζέστες έφτασαν και πολλοί είναι αυτοί που άρχισαν τα καλοκαιρινά μπάνια και την ηλιοθεραπεία. Δυστυχώς ο ήλιος είναι επικίνδυνος για την υγεία μας. Η παρατεταμένη έκθεση στον ήλιο δημιουργεί εγκαύματα και υπάρχει η πιθανότητα δημιουργίας καρκίνου του δέρματος. Μπορούμε να μαυρίσουμε κάνοντας ηλιοθεραπεία με κανόνες.
Είναι καλό να αποφεύγουμε την έκθεση στον ήλιο μεταξύ δώδεκα το μεσημέρι και τέσσερις το απόγευμα, όπου οι ακτίνες του ηλίου πέφτουν κάθετα και είναι ισχυρές. Πρέπει να χρησιμοποιούμε αντιηλιακό και όσο υψηλότερης προστασίας είναι, τόσο καλύτερα. Ανάλογα με τον τύπο της επιδερμίδας μας υπάρχουν τα ανάλογα αντιηλιακά. Όταν μαυρίσουμε μπορούμε να ελαττώσουμε το δείκτη προστασίας αλλά όχι να σταματήσουμε το αντιηλιακό. Επίσης είναι καλό ανά δύο ώρες να ανανεώνουμε το αντιηλιακό μας και να το βάζουμε σε στεγνό δέρμα ώστε να γίνεται καλύτερη απορρόφηση. Αντιηλιακό πρέπει να χρησιμοποιούμε και μέσα στη θάλασσα ή κάτω από την ομπρέλα γιατί οι ακτίνες του ηλίου διαπερνούν το νερό και την ομπρέλα μας. Το καπέλο και τα γυαλιά ηλίου είναι απαραίτητα κατά την έκθεσή μας στον ήλιο. Πρέπει να βάζουμε αντιηλιακή κρέμα σε κάθε εκτεθειμένο σημείο του σώματος αλλά και στο πρόσωπό μας. Επιπλέον βοηθάει να επιλέξουμε ένα σκιερό μέρος και να βάζουμε αντιηλιακό ακόμη και όταν η μέρα είναι συννεφιασμένη. Τέλος, είναι καλο να πίνουμε νερό και γενικότερα πολλά υγρά ώστε να μην αφυδατωνόμαστε, κατά την έκθεσή μας στον ήλιο.
Ο ήλιος είναι εξίσου επικίνδυνος και για τα παιδάκια, τα οποία παίζουν με τις ώρες στον ήλιο και κοντά στη θάλασσα. Φορέστε τους καπέλο, γυαλιά ηλίου και αντιηλιακό με υψηλό δείκτη προστασίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου