Πέμπτη 9 Ιουνίου 2011

Γρίφοι για κοφτερά μυαλά (λύσεις)



ΛΥΣΗ ΓΡΙΦΟΥ 1

Αντιστοιχίζουμε τα κουδούνια στην είσοδο από πάνω μέχρι κάτω με τους αριθμούς 1 , 2 , 3 , 4 ,..... κ.λ.π. Αφού έχω ανοίξει το κασετόφωνο και το έχω τοποθετήσει δίπλα στο θυροτηλέφωνο στο διαμέρισμά μου, κατεβαίνω στην είσοδο και χτυπώ: Το πρώτο κουδούνι 1 φορά, το δεύτερο, 2 φορές, το τρίτο 3 φορές κ.λ.π.
Αφού τα κτυπήσω όλα, ανεβαίνω στο διαμέρισμά μου και ακούω την κασέτα. Ο αριθμός των κτυπημάτων που έχουν καταγραφεί στην κασέτα, αντιστοιχεί στο κουδούνι με τον αντίστοιχο αριθμό. 

ΛΥΣΗ  ΓΡΙΦΟΥ 2

Αν το μηδέν από το δεύτερο μέλος γίνει εκθέτης του αριθμού 432 στο πρώτο μέλος, τότε η ισότητα που θα προκύψει θα είναι αληθής. (Οποιοσδήποτε αριθμός υψωμένος στην μηδενική δύναμη ισούται με 1.)


ΛΥΣΗ  ΓΡΙΦΟΥ 3

Πρώτα θα περάσει ο 1ος με τον 2ο (2 λεπτά) και θα γυρίσει πίσω ο 1ος με το φακό (3 λεπτά). Μετά θα δώσει το φακό στον 3ο που θα φύγει με τον 4ο (13 λεπτά) και θα δώσουν τον φακό στον 2ο να γυρίσει πίσω (15 λεπτά). Τέλος θα φύγουν ο 1ος με τον 2ο (17 λεπτά) και θα έχουν όλοι περάσει τη γέφυρα!

ΛΥΣΗ  ΓΡΙΦΟΥ 4

Θα κόψουμε διαδοχικά την πίτα στη μέση, (1ο κόψιμο) και έχουμε 2 ίσα κομμάτια μετά θα βάλουμε το ένα τμήμα πάνω στο άλλο και θα κόψουμε στη μέση (2ο κόψιμο) και θα έχουμε 4 ίσα κομμάτια μετά θα βάλουμε τα κομμάτια το ένα πάνω στο άλλο και θα κόψουμε πάλι στη μέση (3ο κόψιμο) και έχουμε 8 ίσα κομμάτια.

ΛΥΣΗ  ΓΡΙΦΟΥ 5

Ανάβουμε το πρώτο φυτίλι κανονικά και το δεύτερο το διπλώνουμε στη μέση έτσι ώστε να ανάψουμε και τις 2 άκρες του ταυτόχρονα, με αποτέλεσμα να κάνει μισό χρόνο για να καεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου