Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2011

Γείτονες...

Καλώς η κακώς όλοι μας έχουμε ζήσει ή ζούμε ακόμα σε πολυκατοικίες. Πράγμα που σημαίνει ότι έχουμε βιώσει την εμπειρία του κλασσικού ΕΛΛΗΝΑΡΑ γείτονα. Παρακάτω σας παρουσιάζω μερικές από τις κατηγορίες που μπορείτε να συναντήσετε.

Αυτάκιας

Αυτός ο τύπος γείτονα στήνει ολημερίς και ολονυχτίς το αυτί του στους τοίχους και ακούει τα πάντα μα τα ΠΑΝΤΑ που λες και κάνεις. Ξέρει μέχρι και πόσες φορές έκλασες όλη την ημέρα. Δεν κοιμάται ποτέ. Είναι εξοπλισμένος με τουλάχιστον 2 βαθιά ποτήρια και μπορείτε να τον ξεχωρίσετε από τα αυτιά σαν τηγανίτες που διαθέτει. Μετά το big brother ο κλάδος τους γνώρισε τεράστια ανάπτυξη.

Χουζούρης

Σε αντίθεση με τον αυτάκια, αυτός ο γείτονας κοιμάται συνέχεια. Όσες ώρες βρίσκετε στο σπίτι του τις περνάει στο κρεβάτι. Συνειδητοποιείς ότι μένει δίπλα σου μόνο όταν κάνεις φασαρία και αυτός αρχίζει και σου χτυπάει τους τοίχους, τα ταβάνια, τα πατώματα καθώς ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ να σηκωθεί από το κρεβάτι του για κανένα λόγο. Είναι εξοπλισμένος με ένα κοντάρι για να φτάνει τα δύσκολα σημεία και αν τυχόν τον πετύχετε έξω (πράγμα απίθανο) ξεχωρίζει από τις σακούλες σκουπιδιών που έχει κάτω από τα μάτια.

Φοροεισπράκτορας

Είναι ο κλασσικός διαχειριστής της πολυκατοικίας. Έρχεται οποιαδήποτε ώρα και στιγμή για να σου πάρει λεφτά για τα κοινόχρηστα. Έρχεται οποιαδήποτε ώρα και στιγμή για να ελέγξει τα ηλεκτρικά του σπιτιού. Έρχεται οποιαδήποτε ώρα και στιγμή για να ελέγξει τα υδραυλικά του σπιτιού. Έρχεται οποιαδήποτε ώρα και στιγμή για να... ΦΤΑΝΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ. ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΞΑΝΑΔΩ ΤΑ ΜΟΥΤΣΟΥΝΙΑ ΤΟΥ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗ ΠΟΡΤΑ ΜΟΥ ΘΑ ΤΟΥ ΣΚΑΣΩ ΓΡΟΘΙΑ ΣΤΗ ΜΥΤΗ.

Συσσίτιος

Αυτός είναι ο καλοκάγαθος γείτονας που όλη μέρα μαγειρεύει και ταΐζει όλη την πολυκατοικία, το τετράγωνο, την πόλη ολόκληρη. Είναι πολύ καλό να έχεις έναν τέτοιο αρκεί να έχει ένα προσόν. Να ξέρει να μαγειρεύει. Άμα τα φαγητά του δεν είναι καλά, το μπούλο. Σημειώστε στα μειονεκτήματα ότι θα πάρετε τουλάχιστον καμιά δεκαριά κιλά όσο καιρό θα είστε γείτονες.

Φοιτητής

Αυτός κάνει φασαρία όλη νύχτα γιατί την ημέρα κοιμάται. Ζει τελείως διαφορετικές ώρες από τον υπόλοιπο κόσμο. Άμα τον πετύχεις ποτέ είναι σίγουρα μεθυσμένος και μονίμως θα ακούς όλους τους προηγούμενους γείτονες να του κάνουν παρατηρήσεις για τη φασαρία. Το θετικό ή αρνητικό για κάποιους είναι ότι δεν θα είστε γείτονες για παραπάνω από ένα με δύο χρόνια καθώς θα τον έχουν διώξει από την πολυκατοικία.

 Πρίχτης

Αυτός ο γείτονας είναι συνήθως μικρής ηλικίας , κατά πλειοψηφία φοιτητής..Μια-δυο φορές να μιλήσετε νομίζει ότι πλέον γίνατε φίλοι , κολλητοί ή δεν ξέρω και εγώ τι..Θα σου χτυπάει το κουδούνι ότι ώρα να’ ναι για ζάχαρη , καφέ , καλαμάκι και ότι άλλο του χρειαστεί και αν πάλι δεν χρειάζεται τίποτα απλά για να την αράξετε μαζί..Το χειρότερο είναι όταν έχεις φίλους στο σπίτι και κυρίως γκόμενες..Τότε δεν θα χάσει ευκαιρία να έρθει να χωθεί και με ότι χαζομάρα του κατέβει στο κεφάλι να το παίξει ουάου τύπος και γαμιάς.

Diva

Είναι η τρελή γκόμενα που όταν την βλέπεις σου τρέχουν τα σάλια. Κυκλοφορεί συνέχεια και μπαινοβγαίνει στην πολυκατοικία περισσότερο απ’ τον καθένα. Γυρνάει σπίτι πάντα λίγο πριν ξημερώσει με κάποιον ( διαφορετικό κάθε φορά ) φουσκωτό τύπο με τρομερή αμαξάρα..Αν την πετύχεις στο ασανσέρ θα σου μιλήσει κοιτάζοντας σε με ένα λάγνο βλέμμα σπινθηριστό , που αν δεν λιποθυμήσεις εξαιτίας του τότε θα είναι απ’ την υπερβολική-πανάκριβη κολόνια που κυριολεκτικά θα έχει κάνει μπάνιο.


 billmek

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου