Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2011

Κατηγορίες Φοιτητών


Οι Έλληνες φοιτητές αποτελούν μια αρκετά μεγάλη μερίδα του πληθυσμού της Ελλάδας σήμερα. Είναι κάθε ηλικίας και παρακάτω σας παρουσιάζω τις βασικές κατηγορίες φοιτητών που μπορείτε να συναντήσετε.

Φοιτητής “RESERVE

Είναι αυτοί που έχουν κρατημένη μία θέση στις δύο πρώτες σειρές του αμφιθέατρου. Πηγαίνουν σε όλα τα μαθήματα. Δεν χάνουν ούτε λεπτό διδασκαλίας και ξέρουν όλους τους καθηγητές με τα μικρά τους ονόματα. Στο λύκειο διάβαζαν όλη μέρα, αποφάσισαν να θυσιάσουν την πενταήμερη για λίγα παραπάνω μόρια και τελικά ανταμείφτηκαν αφού πέρασαν από τους πρώτους στη σχολή. Αν και είναι συνήθως ξενέρωτοι και βαρετοί έχουν τις καλύτερες σημειώσεις οπότε καλό είναι να ξέρεις μερικούς και ειδικά όταν πλησιάζει η εξεταστική.

Φοιτητής “ΤΟΥΡΙΣΤΑΣ”

Αυτός ο τύπος φοιτητή είναι το άκρως αντίθετο του “reserve”. Έχει έρθει κάνα δυο φορές στη σχολή να δει την αρχιτεκτονική του κτηρίου και μετά δεν ξαναπάτησε το πόδι του. Ξέρει όλες τις καφετέριες της πόλης απ' έξω και μόλις περάσουν τα 2 πρώτα χρόνια αποφασίζει ότι δεν του ταιριάζει η τωρινή σχολή του και θα πάει σε καμιά άλλη να δοκιμάσει την τύχη του. Συνήθως καταλήγουν να είναι αιώνιοι φοιτητές μέχρι να τους κόψουν οι γονείς τους την επιδότηση.

Φοιτητής “ΠΑΠΠΟΥΣ”

Είναι οι άνω των 50 ετών φοιτητές. Όταν μπαίνουν στο αμφιθέατρο νομίζεις ότι είναι οι καθηγητές αλλά μόλις καθίσουν δίπλα σου παθαίνεις ένα σοκ καθώς το πρώτο πράγμα που σου έρχεται στο μυαλό είναι 'λες να καταλήξω και εγώ έτσι'. Οι συγκεκριμένοι άνθρωποι έχουν παντρευτεί, έχουν κάνει παιδία (που έχουν τελειώσει τις σπουδές τους) και τώρα θυμήθηκαν ότι πριν 40 χρόνια είχαν περάσει και αυτοί σε μια σχολή και ήρθε ο καιρός να την τελειώσουν.

Φοιτητής “ΠΑΝΤΟΓΝΩΣΤΗΣ”

Αυτό το είδος φοιτητή είναι σύμφωνα με τα λεγόμενά του απόγονος του Da Vinci ή ανιψιός του Einstein. Ξέρει τα πάντα για τα πάντα. Σταμάτησε να έρχεται στη σχολή γιατί τη θεωρούσε πολύ εύκολη και παρόλο που δεν διαβάζει ούτε λεπτό περνάει όλα τα μαθήματα με μεγάλη ευκολία. Δεν περιορίζεται μόνο στα θέματα της σχολής αλλά έχει τεκμηριωμένη άποψη επί παντός θέματος.

Φοιτητής “COOL”

Αυτοί οι φοιτητές μάλλον νομίζουν ότι βρίσκονται σε πασαρέλα. Είναι κάθε φορά ντυμένοι στην τρίχα λες ήρθαν κατευθείαν μετά τη βραδινή τους έξοδο στη σχολή. Δεν τους ενδιαφέρει το μάθημα αλλά να τους δουν όλοι και όλες που βρίσκονται στο χώρο του πανεπιστημίου. Γι αυτό ακριβώς το λόγο δεν θα τους πετύχετε ΠΟΤΕ να κάθονται αφού τριγυρνάνε από δω κι από κει για να τους θαυμάσουν όλοι.

Φοιτητής “ΚΩΜΑΤΟΣΚΥΛΟ”

Εδώ ανήκουν όλοι οι φοιτητές που μπήκαν στη σχολή για να γίνουν βουλευτές, υπουργοί-μεγαλοαπατεώνες. Τους ενδιαφέρει απλά να πάρουν ένα πτυχίο κάποια στιγμή στο μέλλον. Αν δεν μπορείς να τους ξεχωρίσεις μην ανησυχείς, θα έρθουν αυτοί από μόνοι τους να σε γνωρίσουν και να σε βοηθήσουν επί παντός θέματος, θες δε θες, έτσι απλά για να σε κάνουν να νομίζεις ότι τους έχεις υποχρέωση και να τους ψηφήσεις στις εκλογές του Μαΐου. Βασική τους ασχολία είναι να κάθονται στα τραπεζάκια, στα φουαγιέ των σχολών και οι περισσότεροι από δαύτους θα έδινα και το νεφρό τους για ένα παραπάνω τραπεζάκι.

Φοιτητής “ΠΡΟΣΠΑΘΩ”

Για το τέλος έμεινε η κατηγορία του απλού Έλληνα φοιτητή Είναι από αυτούς που όταν ρωτάς “πως τα πήγες με τη σχολή” σου απαντάει “προσπαθώ”, “την παλεύω”, “κάτι γίνεται”. Αυτοί οι φοιτητές ξέρουν γιατί μπήκαν στη σχολή και αργά ή γρήγορα θα πάρουν το πολυπόθητο πτυχίο. Μεγαλύτερός τους εχθρός είναι το τέρας της εξεταστικής γι αυτό και εφαρμόζουν όλα τα σύγχρονα μέσα αντιγραφής ώστε να καταφέρουν να περάσουν αλώβητοι από άλλη μια σκληρή μάχη.

 Bpaix

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου