Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2011

6 μαθήματα ζωής που μπορεί να σου δώσει ένα κουτάβι

 
Ίσως, ένας από τους καλύτερους τρόπους για να δοκιμαστεί και να αναπτυχθεί ο χαρακτήρας σου είναι να υιοθετήσεις ένα κουτάβι. Τα μαθήματα ζωής που μπορεί να σου δώσει ο μικρός σου φίλος μοιάζουν σαν να βγήκαν από εγχειρίδιο με τίτλο «3 βήματα επιτυχίας» -όλες οι προϋποθέσεις για να είμαστε επιτυχημένοι στη ζωή μας». Ακολουθούν τα 6 βασικότερα, από τα πολυάριθμα μαθήματα που μπορεί να σου δώσει ένα κατοικίδιο.


   1. Καλλιεργεί την ευθύνη
      Η υιοθέτηση ή η αγορά ενός κουταβιού είναι μια σοβαρή απόφαση που ξυπνά μέσα σου το αίσθημα της ευθύνης. Έχεις κάποιον που η ζωή του εξαρτάται κυριολεκτικά από εσένα και αυτό είναι η καλύτερη άσκηση ευθύνης για σένα.

   2. Σε βοηθά να ελέγχεις το θυμό σου
      Ένα κουτάβι δεν διαφέρει σε τίποτα από ένα μικρό παιδί. Κάθε φορά που κάνει μια ζημιά δεν μπορείς να του κρατήσεις κακία. Την επόμενη στιγμή θα ξεχάσεις ό,τι έγινε και θα το πάρεις αγκαλιά.

   3. Σφυρηλατεί την υπομονή σου
      Ένα κουτάβι θέλει χρόνο για να εκπαιδευτεί σε βασικά πράγματα. Από το να κάνει την ανάγκη του εκτός σπιτιού μέχρι να μην τρώει τις παντόφλες σου. Η εκπαίδευσή του απαιτεί χρόνο και αγάπη. Και μόνο το γεγονός ότι αφιερώνεις χρόνο σε αυτό και προσπαθείς ξανά και ξανά μέχρι το κουτάβι σου να μάθει αυτό που πρέπει, δυναμώνεις την υπομονή σου.

   4. Σε μυεί στην ανιδιοτέλεια
      Η υιοθέτηση ενός κουταβιού είναι μια αληθινά ανιδιοτελής πράξη. Η φροντίδα και η προσοχή σου έχουν μοναδικό στόχο να είναι το ζωάκι σου χαρούμενο και υγιές.

   5. Σε μαθαίνει να πειθαρχείς
      Η πειθαρχία είναι ένα μάθημα που θα πάρετε και οι δύο. Εσύ θα διαπιστώσεις ότι το πρόγραμμά σου θα πρέπει να το συμπεριλαμβάνει, και αυτό θα διαπιστώσει ότι πρέπει να σε υπακούει.

   6. Σου δείχνει πως ν’ αγαπάς
      Η αγάπη είναι ο μόνος τρόπος που ξέρει το κουτάβι. Ακόμα κι αν είσαι ηλικιωμένος ή ενήλικας, άσχημος ή όμορφος, εκνευρισμένος ή ήρεμος, το κουτάβι σε αγαπάει γι’ αυτό που είσαι. Κι αυτή η αγάπη μόνο αγάπη μπορεί να σου εμπνεύσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου