Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2011

Mosh pit



Ο όρος mosh τέθηκε σε χρήση στις αρχές του 1980 στην αμερικανική hardcore punk σκηνή όπως στο τραγούδι του 1982 "Total Mash" από το hardcore συγκρότημα Scream . Απο την στιγμή που η thrash metal μπάντα Anthrax χρησιμοποιεί τον όρο στο τραγούδι τους " Caught in a Mosh », η λέξη ήταν ήδη ένα στήριγμα της hardcore και thrash σκηνης . Μέσα από την mainstream επιτυχία απο μπάντες όπως οι Anthrax, Nirvana και το Melvins , ο όρος μπήκε στην καθομιλουμένη.Ενω,moshing θεωρείται ως έκφραση της απόλαυσης και εκτόνωσης, εχει ειπωθεί και ως <<Ελεγχόμενη βία>> , ορισμένοι κάνουν κριτική για τον επικίνδυνο χαρακτήρα της, λόγο τραυματισμων και καποιων θσνάτων έχουν αναφερθεί Ωστόσο, είναι γενικά αποδεκτό ότι moshers δεν προσπαθούν να βλάψουν ο ένας τον άλλο, και ότι θα ακολουθήσουν μια άγραφη "moshing εθιμοτυπία», σαν άγραφος κανόνας μεταξύ των φανατικών αυτης της κουλτούρας για το πως θα <<μπουν>> μεσα στον χορό η τι δεν πρεπει να φοράς οταν χορεύεις( αλυσίδες καρφιά κ.α.) . Βέβαια απο την φύση του ο χορός αυτος δεν μπορεί να εχει <<κανόνες>> μιας που δίνει το αίσθημα της ελευθερίας αλλα υπάρχουν καποια δεδομένα που πρεπει να ακολουθούμε για την αποφυγή καποιου τραυματισμού.

Μπορούμε να χωρίσουμε τον χορό αυτό σε διάφορα είδη όπως :

Closed pit: Σε μικρό προσωπικό χώρο που δύσκολα μπορεις να κινηθείς και να αναπνεύσεις πολλές φορές, συνήθως σε συναυλιες μεγάλων ονομάτων(SOAD, slipknot,Offspring, Prodigy).

Open pit: Έχεις αρκετό χώρο να κινηθείς μπροστά κ πίσω.. Μόνο που συνήθως είναι για να πέρνεις φόρα για την καλύτερη <<βουτιά>> σε άλλα άτομα.

Circle pit: Αρκετά αναγνωρισμένος τρόπος χορού που πέρνει την μορφή Show καθώς πιάνειμεγάλο μερος απο την πίστα। Οι πιστοί της κουλτούρας του mosh pit γυρνούν γυρο απο εναν κύκλο οπου στην μέση είναι κενός, μέχρι την στιγμή της τελευταίας φάσης που όλοι μαζί συγκεντρώνονται στο κέντρο για ν αρχίσει η <<μάχη>>.

Slam-dancing pit: Ένα χέρι θα είναι πίσω από την πλάτη, ανά πάσα στιγμή (συνήθως κρατόντας μπύρα) και το άλλο θα αιωρείται απο μία πλευρά στην άλλη στον ρυθμό μαζί με τα πόδια που ακολουθούν κ αυτά.

Όπως και να 'χει, όποιο είδος και να ακολουθήσουμε το αποτέλεσμα στο τέλος θα είναι το ίδιο, αδρεναλίνη στο κόκκινο, αίσθηση ελευθερίας, ζωντάνια και ενα <<ευχάριστο>> πιάσιμο στον αυχένα (απο το headbanging) και το πολύ καμια μελανιά!!

castaway

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου