Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2011

Οι 3 «χρυσές» ερωτήσεις που σε οδηγούν όπου θες!


Τι, γιατί και πώς… τρεις μαγικές λέξεις που μπορούν να σε βοηθήσουν να οργανώσεις σωστά τη σκέψη σου. Μια απλή και εύκολη τεχνική για να πραγματοποιήσεις αυτά που θέλεις, είτε σε επαγγελματικό, είτε σε προσωπικό επίπεδο. Ιδού λοιπόν οι 3 ερωτήσεις που μπορούν να σε βοηθήσουν αποτελεσματικά και «κρύβουν» το μυστικό της επιτυχίας:

Τι; Ξεκαθάρισε  τι ακριβώς θέλεις, ποιος ακριβώς είναι ο σκοπός σου. Τι είναι αυτό που θέλεις; Όσο πιο ξεκάθαρος είναι ο στόχος σου, τόσο πιο εύκολη γίνεται η επίτευξή του.

Γιατί; Ποια είναι τα κίνητρά σου; Γιατί θέλεις να κάνεις κάτι; Όταν έχεις ξεκάθαρους λόγους για να κάνεις κάτι, θα βρεις εύκολα και τον κατάλληλο τρόπο για να το πετύχεις. Το «γιατί» είναι πολύ σημαντικό, καθώς τα ισχυρά κίνητρα είναι αυτά που τελικά οδηγούν στη δράση. Βρες αρκετούς λόγους για να θελήσεις πραγματικά να κάνεις κάτι ? όταν είναι περισσότεροι οι λόγοι, είναι μεγαλύτερη και η θέλησή μας.

Πώς; Χρειάζεσαι πάντα μια μεθοδολογία, ένα σχέδιο ή ένα πλάνο για να βρείς τους σωστούς τρόπους να πετύχεις αυτό που θέλεις. Οργάνωσε σωστά τη σκέψη σου και ετοιμάσε το κατάλληλο, κάθε φορά, πλάνο. Μη ξεχνάς ότι πρέπει να είσαι ευέλικτος: Δοκίμασε κάτι: Εάν δεν λειτουργεί και δεν  έχει το επιθυμητό αποτέλεσμα, δοκίμασε κάτι άλλο. Όταν το «τι» και το «γιατί» είναι ξεκάθαρα, θα βρεις  και το ιδανικό «πως».

Συνεπώς, θυμήσου: τι, γιατί και πώς. Κάνε  ένα απλό τεστ: σκέψου τώρα τι θες να κάνεις , πάρε ένα χαρτί και γράψ το. Γράψτο όσο πιο συγκεκριμένα μπορείς, προσθέστε τους λόγους για τους οποίους θέλεις να το κάνεις – όσους πιο πολλούς λόγους βρεις, τόσο το καλύτερο – και φτιάξε ένα ξεκάθαρο πλάνο για το πώς θα το πετύχεις. Χρησιμοποιείσαι αυτήν την τεχνική και τα αποτελέσματα θα σε εκπλήξουν!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου