Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2011

Ταβανισμός

Ταβανισμός (αγγλ:.Roofism) είναι μία σύγχρονη θρησκεία που ιδρύθηκε το 2007 από μία ενόραση του Ελληνο - Ποντιακής καταγωγής Θιβετιανού Μοναχού Λουλούδιου Γκαντιχυππίδη (κατα κόσμον γνωστού ως Ταχ Μαν Τσι).

Φιλοσοφία του Ταβανισμού 

Σε αντίθεση με τον Χριστιανισμό και τον Βουδισμό, ο Ταβανισμός πρεσβεύει την εσωτερική ανακάλυψη του ασυνείδητου εαυτού μέσα από μία κατάσταση εσωτερικής πεοκρουσίας. Συγκεκριμένα, ο πιστός του Ταβανισμού ξαπλώνει στο κρεβάτι ή στο πάτωμα και κοιτάζει το ταβάνι διαρκώς (εξ ου και το όνομα Ταβανισμός). Η στάση αυτή ονομάζεται Ταβάνα, και απαιτεί απόλυτη ηρεμία, η οποία επιτυγχάνεται καλύτερα εάν ο πιστός ψαύει ή ψαύεται γενικότερα. Εάν ο πιστός κατορθώσει να φτάσει στην εσωτερική γαλήνη και ενόραση, τότε ανακαλύπτει ότι δεν είναι αυτός που κοιτάζει το ταβάνι αλλά το ταβάνι αυτόν. Στο σημείο αυτό γίνεται η μετάβαση στο αντιληπτικό στάδιο του ανθρωπισμού σύμφωνα με το οποίο ένα ταβάνι κοιτάζει έναν άνθρωπο.

Αιρέσεις του Ταβανισμού 

Στον αντίποδα του Ταβανισμού υπάρχουν πλήθος σύγχρονων αιρέσεων, εκ των οποίων οι σημαντικότερες τρεις είναι οι εξής:
  1. Ορθόδοξος Ταβανισμός (αγγλ.: Orthodox Roofism):... Η αίρεση αυτή αναπτύχθηκε πριν από επτά μήνες μετά την δημόσια διαφωνία του Σίσυφου του Τευτονικού Λύκου, πάλαι ποτέ πιστού μαθητή του Λουλούδιου Γκαντιχυππίδη. Ο Σίσυφος πρεσβεύει ότι ναι, μεν, ο πιστός κοιτάζει το ταβάνι αλλά στην πορεία από το βλέμμα του πιστού μέχρι τη γωνία του ταβανιού μεσολαβούν επτά διαφορετικές σφαίρες εσωτερικής διανόησης εκ των οποίων η τέταρτη δεν υπάρχει.
  2. Αντιληπτικός Ταβανισμός (αγγλ.: Receptional Roofism):... Την αίρεση αυτή διαμόρφωσε μόλις τον τελευταίο μήνα ο αντίπαλος του Λουλούδιου Γκαντιχυππίδη με το όνομα Τιμόθεος Σαμπαντινομπαντί (SomebodyNobody, σύμφωνα με τον οποίο, δεν έχει σημασία το βλέμμα του πιστού ούτε και το ταβάνι αλλά περισσότερο ενδιαφέρει ο τρόπος του βλέμματος (γνωστός στη διεθνή βιβλιογραφία με την αγγλική του ορολογία the way of the eye), δηλαδή, ποιος κοιτάζει; που κοιτάει; (στη μέση, στην άκρη, στη γωνία του ταβανιού), γιατί κοιτάζει (σκοπιμότητα) - αν κοιτάζει; (κοροϊδεύει τους άλλους ή όχι;) πώς κοιτάζει; (φοράει γυαλιά; έχει μυωπία;)
  3. Αντιρησιακός Ταβανισμός, ή Πατωματισμός (Floorism):... Είναι μια αίρεση κατά την οποία οι πιστοί δεν κοιτούν τον "θεό-ταβάνι" αλλά στρέφουν το βλέμμα προς τα κάτω, ώστε να κοιτούν τον "σατανά-πάτωμα". είναι δηλαδή κάτι σαν τους πιστούς του ωξαποδώ στους χριστιανούς. Όπως στον Ταβανισμό, έτσι και στον Πατωματισμό επέρχεται η πλήρης νιρβάνα κατα την "προσευχή". εδώ όμως παίζει πολύ μεγάλο ρόλο το πάτωμα, το υλικό από το οποίο είναι φτιαγμένο, αλλά και το χρώμα. Μαρμάρινα πατώματα σε σκούρα χρώματα οδηγούν σε πολύ μεγαλύτερη νιρβάνα, από τα απλά ξύλινα. Το γυμνό τσιμέντο βρίσκεται κάπου στο ενδιάμεσο. Κύριοι εκπρόσωποι της αίρεσης αυτής είναι τα κοράκια-πεθαμενατζήδες που κοιτάνε συνέχεια πρός το πάτωμα περιμένοντας πότε θα ψοφήσουν, για να πάνε εκεί κάτω. Όμως δεν ψοφάνε οπότε και κάθονται έτσι με τις ώρες, για να μας σπάνε τα νεύρα...
Οι παραπάνω στάσεις και αντιλήψεις, όπως και τα ερωτήματα αυτά, θέτουν σε κρίση τα θεμέλια του Ταβανισμού, ο οποίος, παρ' όλα αυτά, εξακολουθεί να εξαπλώνεται με ραγδαίους ρυθμούς αριθμώντας μέχρι σήμερα πάνω από δύο πιστούς. Σε όλες τις επικρίσεις και σε κάθε περίπτωση αρνείται να απαντήσει ο ιδρυτής του Ταβανισμού Λουλούδιος Γκαντιχυππίδης, οποίος παραπέμπει τους αιρετικούς να ξαναδιαβάσουν τα ιερά διδάγματα του Ταβανισμού από το Ιερό Βιβλίο Ταβάν, προσκαλώντας τους παράλληλα να ξαπλώσουν μαζί του στο κρεβάτι. Σήμερα ο Λουλούδιος Γκαντιχυππίδης ζει απομονωμένος στο κελί του στη πόλη της Βέροιας μαζί με το πιστό σκυλί του Ταχμάν. 

Από την Φρικηπαίδεια, την ελεύθερη παρωδία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου