Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2011

Ευλυγισία με 3 ασκήσεις

 
Αποκτήστε ευλυγισία στο σώμα ακόμα κι αν δεν έχετε χρόνο για γυμναστήριο. Το μόνο που χρειάζεστε είναι 2,5 λεπτά από το χρόνο σας!

Οι ασκήσεις ευλυγισίας τεντώνουν τους μύες και βελτιώνουν την ισορροπία σας. Για να τις πραγματοποιήσετε, απλώστε στο πάτωμα ένα λεπτό στρώμα και ξεκινήστε:

1. Ξαπλώστε με την πλάτη στο έδαφος με τα πόδια λυγισμένα και τα πέλματα να ακουμπάνε ολόκληρα κάτω. Φέρτε τις παλάμες πίσω από τους ώμους και προσπαθήστε να σηκωθείτε όσο ψηλότερα γίνεται σχηματίζοντας μια γέφυρα. Μείνετε σε αυτή τη στάση για λίγα δευτερόλεπτα.

2. Με τη κοιλιά στο έδαφος, έχετε τα πόδια κλειστά και εντελώς τεντωμένα. Τοποθετήστε τα χέρια τεντωμένα παράλληλα στο σώμα με το κεφάλι να κοιτάει στο έδαφος. Σηκώνετε με αργές κινήσεις την ράχη σας πραγματοποιώντας 10 επαναλήψεις. Μην ξεχνάτε να εισπνέετε και να εκπνέετε σε κάθε επανάληψη.

3. Με τα γόνατα λυγισμένα, στηριχτείτε στις παλάμες έτσι ώστε να σχηματίζετε ένα Π. Τεντώστε ταυτόχρονα το αριστερό πόδι με το δεξί χέρι και το αντίθετο. Επαναλάβετε 10 φορές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου