Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2011

Top 25 φόβοι


 

Ο Φόβος είναι ένα από τα πιο κοινά συναισθήματα που μπορεί να νιώσει κάποιος. Μπορεί να τον έχει από μικρός ή να τον “αποκτήσει” κατά τη διάρκεια της ζωής του. Είναι η αντίδραση του οργανισμού όταν νιώθει ότι απειλείται, χωρίς να απαιτείται συνειδητή σκέψη. Όταν περάσει η απειλή, αυτόματα ο οργανισμός θα πρέπει να επανέλθει στην προηγούμενη κατάσταση ηρεμίας.

Αν όμως ο άνθρωπος δεν είναι υγιής, αυτός ο μηχανισμός δεν λειτουργεί κανονικά, όποτε παραμένει ενεργοποιημένος, και ο οργανισμός αντιδρά πολύ πιο εύκολα σε συνθήκες που δεν θα έπρεπε να αντιδράσει. Έτσι προκαλείται το Άγχος, το οποίο εκδηλώνεται σαν εσωτερική ένταση και συνήθως συμβαίνει χωρίς την ύπαρξη οποιασδήποτε εξωτερικής απειλής.

Όταν υπάρχει φόβος ενώ δεν υπάρχει πραγματικός κίνδυνος, τότε μετατρέπεται σε φοβία. Η Φοβία είναι ένας επίμονος και παράλογος φόβος κάποιου συγκεκριμένου αντικειμένου ή κατάστασης, που στην πραγματικότητα δεν αποτελεί σπουδαία πηγή κινδύνου, η οποία έχει σαν αποτέλεσμα την επιθυμία αποφυγής αυτού του αντικειμένου.

Ας δούμε παρακάτω ορισμένες καταστάσεις/αντικείμενα/άτομα που προκαλούν τις 25 πιο κοινές φοβίες:
  1. ΚΛΕΙΣΤΑ ΜΕΡΗ
  2. ΜΙΚΡΟΒΙΑ
  3. ΠΛΗΘΟΣ
  4. ΠΤΗΣΗ
  5. ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟΣ
  6. ΥΨΟΣ
  7. ΣΚΟΤΑΔΙ
  8. ΘΑΝΑΤΟΣ
  9. ΑΡΡΩΣΤΙΑ
  10. ΑΠΟΤΥΧΙΑ
  11. ΑΡΑΧΝΕΣ
  12. ΔΕΣΜΕΥΣΗ
  13. ΟΔΗΓΗΣΗ
  14. ΖΩΑ
  15. ΒΕΛΟΝΕΣ
  16. ΤΟ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΜΟΝΟΣ
  17. ΝΕΡΟ
  18. ΘΕΟΣ
  19. ΤΟ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙ ΔΗΜΟΣΙΑ
  20. ΠΤΩΣΗ
  21. ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗ
  22. ΑΛΛΑΓΗ
  23. ΑΝΤΡΕΣ
  24. ΑΓΓΙΓΜΑ
  25. ΑΣΤΡΑΠΕΣ

    1 σχόλιο: