Πέμπτη 21 Ιουλίου 2011

7 τρόποι για να φτιάξει η διάθεσή σου




1. Γυμνάσου! Όταν γυμνάζεσαι, οι "ορμόνες ευτυχίας σου" (ενδορφίνες), ανεβαίνουν κατακόρυφα!

2. Κοιμήσου! Αν είσαι κουρασμένος να γυμναστείς, ίσως χρειάζεσαι ύπνο... Ακόμη και ένας ύπνος 15-20 λεπτών κατά τη διάρκεια της μέρας, μπορεί να σε ανανεώσει, και να σε βοηθήσει πολύ φέρνοντας ιδέες και λύσεις για προβλήματα που αντιμετωπίζεις από το υποσυνείδητο σου στην επιφάνεια!

3. Άκου μουσική! Η μουσική σίγουρα μπορεί να σε "ανεβάσει"

4. Κάνε ένα διάλειμμα για καφέ ή τσάι. Καλά, δεν είναι απαραίτητο να πιεις κάτι, αλλά ένα μικρό διάλειμμα από την δουλεία σου, μπορεί να σε φρεσκάρει απίστευτα!

5. Συγκεντρώσου στα θετικά! Όταν κάνουμε κάτι, και πάει στραβά, τείνουμε να γίνομαστε απαισιόδοξοι και μίζεροι! Έχουμε ξεχάσει τι έχει πάει καλά ως εδώ, πράγμα που μπορεί να σου δώσει κουράγιο να συνεχίσεις!

6. Μίλα σε κάποιον! Όταν δεν αισθανόμαστε καλά, πρέπει να εκφράζουμε τα συναισθήματα μας σε κάποιον φίλο ή συνάδελφο! Έτσι νιώθουμε ότι "μοιραζόμαστε" το βάρος, και πέρα από θεραπευτική, μια συζήτηση μπορεί να σου φτιάξει την διάθεση, μόνο και μόνο ξέροντας ότι κάποιος νοιάζεται για σένα.

7. Άλλαξε κατεύθυνση! Όταν είμαστε απασχολημένοι με κάτι συγκεκριμένο για πολύ καιρό, το κέφι μας τείνει να... εξαφανίζεται! Έτσι αν δουλεύεις όλη μέρα, κάνε ένα "διαφορετικό" από το προηγούμενο διάλειμμα, πχ πήγαινε για ψώνια ή επισκέψου έναν φίλο!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου