Τετάρτη 13 Απριλίου 2011

Νέες τεχνολογίες

Συσκευή που ελέγχει το PC με τα μάτια κυκλοφορεί η Tobii

Η Σουηδική εταιρεία ανακοίνωσε την εμπορική κυκλοφορία του PCEye, μιας αυτόνομης συσκευής που ενσωματώνεται σε επιτραπέζιους υπολογιστές και μπορεί να μεταφράσει την κίνηση των ματιών σε εντολές προς τον κέρσορα.

Το PCEye προσαρτάται στο μπροστινό τμήμα της οθόνης και συνδέεται στον υπολογιστή μέσω USB. Προς το παρόν τρέχει μόνο σε συστήματα με Windows και σύμφωνα με την Tobii είναι συμβατό με μια ευρεία γκάμα προγραμμάτων.

Επισυναπτόμενη Εικόνα: Tobii_Image_PCEye_Isolated_619x271.jpgΕπισυναπτόμενη Εικόνα: Tobii_Image_PCEye_Mount_Back_619x271.jpgΕπισυναπτόμενη Εικόνα: Tobii_Image_PCEye_Mounted_Front_619X271.jpgΕπισυναπτόμενη Εικόνα: Tobii_Image_PCEye_ProductPackaging_619x217.jpg

Η συσκευή απευθύνεται σε άτομα με κινητικά προβλήματα και νευρολογικές παθήσεις που αδυνατούν να χρησιμοποιήσουν το ποντίκι του υπολογιστή. Σύμφωνα με τη Σουηδική εταιρεία, το PCEye διαθέτει μεγάλη ακρίβεια και μπορεί να ανιχνεύσει το 95% των χρηστών, ανεξαρτήτως χρώματος ματιών, συνθηκών φωτισμού ή κινήσεων του κεφαλιού και χωρίς να επηρεάζεται από το αν φοράνε γυαλιά ή φακούς επαφής.

Όσο για την τιμή του, σύμφωνα με το gizmag αναμένεται να κυμανθεί γύρω στα 7.000 δολάρια.



Site: Tobii.com
Site: gizmag

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου