Τρίτη 8 Μαρτίου 2011

Συνέντευξη με ένα… judoka


Ακούγοντας για ακόμα μια φορά το δημοσιογραφικό μου δαιμόνιο και λαμβάνοντας το κατάλληλο ερέθισμα, θέτω κάποια ερωτήματα σε ένα άτομο που ασχολείται με το χώρο των πολεμικών τεχνών και πιο συγκεκριμένα με το τζούντο. Ελπίζω να διαβάσετε με ενδιαφέρον τα λόγια του και γενικότερα να σας προσφέρει κάτι αυτή η συνεύντευξη αγαπητοί αναγνώστες του blog.



1. Τι σε έκανε να ασχοληθείς με το τζούντο?

Η ανάγκη για γυμναστική και παράλληλα η θέληση για ενασχόληση με κάποια πολεμική τέχνη. Ωστόσο, στην επιλογή αυτή συνέβαλε και ενας φίλος, που μου το πρότεινε. Απο τις πρώτες μέρες κατάλαβα ότι το τζούντο είναι εκείνο με το οποίο θέλω να ασχοληθώ.

2. Eίχες ψάξει πιο πριν να ασχοληθείς με κάποια πολεμική τέχνη?

Για αρκετό καιρό έψαχνα τι προσφέρει η κάθε πολεμική τέχνη ώστε να βρώ κάποια που θα ήταν κατάλληλη για εμένα. Αν και στην αρχή ειχα επιλέξει κάτι εντελώς διαφορετικό, λόγω δυσκολιών στην εύρεση αξιόπιστης σχολής κοντά στον τόπο διαμονής μου, οδηγήθηκα  στην επιλογή μου αυτή.

3. Πόσο χρόνο καταλαμβάνουν οι προπονήσεις την εβδομάδα και πόσο χρόνο αφιερώνεις εβδομαδιαίως για να αθλείσαι?

Οι προπονήσεις καταλαμβανουν τέσσερις ημέρες από τις εφτά της εβδομάδας. Πέρα απο αυτό, λόγω περιορισμένου χρόνου, δεν αθλούμαι περαιτέρω. Στο άμεσο μέλλον ωστόσο, θα επιδιώξω την προσθήκη επιπλέον χρόνου εκγύμνασης στο πρόγραμμά μου.

4.Κατά τη γνώμη σου, ποιά είναι τα οφέλη που μπορεί να αποκομίσει κάποιος από αυτή την πολεμική τέχνη?

Τα οφέλη ειναι τόσο σωματικά, όσο και ψυχικά. Αποτελεί καλή λύση για την εκγύμναση του σώματος, και παρόλο που ειναι πολεμική τέχνη, δεν υπάρχει μεγάλος κίνδυνος τραυματισμού, επειδή αποτελείται από λαβές και όχι χτυπήματα. Τώρα, όσον αφορά τον ψυχολογικό τομέα, βασικό είναι, όπως και σε όλα τα είδη άθλησης, ότι σου προσφέρει μια αίσθηση ικανοποίησης και εσωτερικής πληρότητας. 

5. Θα πρότεινες σε άλλους να ασχοληθούν με το τζούντο?

Μα φυσικά και θα πρότεινα σε άλλους να ασχοληθούν με το τζούντο. Για όσους δεν ασχολούνται με κάποιο άθλημα αποτελεί μια καλή αρχή, διότι, σταδιακά μπορούν να  ενδυναμώσουν το σώμα τους. Επίσης, αποτελεί καλή επιλογή και για όσους ασχολούνται ήδη με κάποια πολεμική τέχνη, είτε γενικότερα με το χώρο του αθλητισμού, γιατί θα αποκομίσουν αρκετά θετικά στοιχεία και θα έρθουν σε επαφή με ένα καινούριο κόσμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου