Τρίτη 1 Μαρτίου 2011

Συνέντευξη με ένα.... Black-Metala

Σε αυτή την ανάρτηση, έχοντας πάρει τον ρόλο του δημοσιογράφου, θέτω κάποια ερωτήματα σε ένα άτομο που ασχολείται με την black metal (BM) μουσική. Ελπίζω να σας ενδιαφέρει να διαβάσεται τα λόγια του και να σας κάνει να σκεφτείται αλλιώς γι' αυτό το είδος μουσικής.
1. Πότε ξεκίνησες να ασχολείσαι με αυτό το είδος της μουσικής?
    
Το είδος αυτό το είχα ακουστά από αρκετά μικρός αλλά δε με ενδιέφερε να το εξερευνήσω, κυρίως  λόγω του ακραίου και συχνά σατανικού ‘imagery,μέχρι προς το τέλος του λυκείου όταν άρχισα να ακούω γενικά metal μουσική. Βασικά, μου έκανε εντύπωση και άρχισα να ψάχνω, πιο πολύ από περιέργεια την BM  μουσική μέσω youtube (δεν είχα κάποιον στον περίγυρό μου που να ασχολιόταν με αυτό  το είδος μουσικής).

2. Τι σε τράβηξε ώστε να συνεχίσεις να το ακούς?


Το παράδοξο είναι ότι στην αρχή το απεχθανόμουν σαν μουσικό και αισθητικό στυλ (γέλιο), αλλά για κάποιο λόγο συνέχισα να ξαναπηγαίνω σε βίντεο που ειχα δεί και στο τέλος εφτασε να μου αρεσει  (μάλλον το συνήθισα). Δεν μπορώ  να πώ  ότι το επέβαλα στον εαυτό μου για να είμαι ‘cool’ η κάτι τέτοιο, απλώς ήρθε και  έδεσε.  Πιστεύω εξαρτάται και από  τον άνθρωπο σε μεγάλο βαθμό.

3. Ποιά είναι τα αγαπημένα σου συγκροτήματα? Υπάρχει κάποιος ιδιαίτερος λόγος που είναι αυτά τα αγαπημένα σου?

Δεν μπορώ να πώ ότι εχω ξεχωρίσει κάποια «αγαπημένα» συγκροτήματα. Το θέμα δε με αυτό το είδος metal είναι ότι ακόμα και τα πιο αφανεί συγκροτήματα  κρίνονται ισάξια με τα πιο διάσημα (από όσους τα γνωρίζουν βέβαια :Ρ). Ενδεικτικά πάντως μπορώ  να αναφέρω τους Ragnarok ως ένα αξιόλογο «μέσο» συγκρότημα ΒΜ.

4. Ποιά άλλα είδη μουσικής σου αρέσουν?


Δεν έχω ιδιαίτερο πρόβλημα στο να ακούσω οποιοδήποτε άλλο είδος μουσικής. Εκτός από τη ΒΜ ακούω  κλασική μουσική, rock, folk και οτιδήποτε άλλο ανεξαρτήτου στυλ που μπορεί να αρέσει στην  παρέα ;-)


5. Πολλοί είναι εκείνοι που αντιπαθούν αυτό το είδος της μουσικής. Έχεις να κάνεις κάποιο σχόλιο πάνω σε αυτο?

Εκτός του προσωπικού  γούστου πιστεύω ότι, όπως και σε άλλα ακραία είδη μουσικής και τέχνης γενικότερα, κανείς πρέπει να είναι ανοιχτόμυαλος ώστε να ξεπεράσει το ακραίο και «σοκαριστικό» κομμάτι που συναντάει με την πρώτη επαφή. Συγκεκριμένα το ΒΜ είναι είδος που βάζει τη μουσική αυτή καθαυτή πάνω από την εικόνα, το στίχο ή την ιδεολογία. Επίσης,  πιστεύω ότι η μουσική είναι <<καλλιεργήσιμο>>  γούστο. Δηλαδή, απαιτεί αφιέρωση αρκετού  χρόνου ώστε να «μπείς» στο κλίμα και  να φτάσεις να καταλαβαίνεις  «τι» ακούς και «τι θέλει να πει ο ποιητής».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου