Σάββατο 31 Δεκεμβρίου 2011

Καλή χρονιά σε όλους!

Καλή χρονία σε όλους! Υγεία πάνω απ' όλα. Αυτά! Πάω να γράψω γράμμα στον Αΐ Βασίλη :-P. Τα λέμε από το νέο έτος....

Και ένα τραγουδί, έτσι... for the good!


Αποσπάσματα από γράμματα προς τον Αϊ Βασίλη


 

(Ειλικρινής τοποθέτηση)
"Είμουνα καλό παιδάκι αλλά όχι και αγγελούδι. Μην με αδικήσεις και δεν μου φέρει δώρο θα κλαίω 2 μέρες"
(Πάνω απ' όλα το... Νευροκόπι)
"Αγαπητέ Αι-Βασίλη,

Σήμερα έμαθα τη διεύθυνση σο υκαι αποφάσισα να σου στείλω το γράμμα μου, κατευθείαν στο σπίτι σου.
Δώρο; Εδώ σε θέλω κάβουρα!! Λοιπόν Αϊ-Βασίλη μου το καλύτερο δώρο για εμάς τα παιδιά είναι η ειρήνη! Κατά βάθος ώμος, όλα θέλουμε ένα δώρο. Οτι και να είναι! Εγώ λοιπόν, φέτος, Αϊ-Βασίλη, Θα ήθελα να μου φέρεις ένα ωραίο λογοτεχνικό βιβλίο, με πολλές σελίδες και πολλά μυστήρια που δεν πρέπει να μείνουν ανεξιχνίαστα. Αλλά και να μη μου στείλης τίποτα δεν θα παρεξηγηθώ, φτάνει να μην αποκλειστούμε στην Καβάλα και δεν πάμε στο Νευροκόπι!!!"
(Το νου Αϊ-Βασίλη)
"Αγαπητέ Αγιε Βασίλη,
Θα ήθελα για την Πρωτοχρονιά να μου φέρεις ένα σκύλο ξανθό Labrador μέσα σε ένα μωβ κουτί με ροζ κορδέλα και το κουτί να έχει δυο τρπες για να ανασαίνει. Α! μέσα στο κουτί να βάλεις νερό και κομμένες εφημερίδες. Στο ζήτησα και πέρσι αλλά δεν μου τον έφερες. Δεν παραπονέθηκα.
Ομως φέτος δεν θέλω αηδίες. Αγιε Βασίλη. Φέρε μου το σκύλο αλλιως αλίμονό σου!"
(Η στιγμή της αλήθειας)
"Αγαπητέ μου Αϊ-Βασίλη,
(..) Να σου πω κάτι:
Εκείνα τα ωραία γράματα που έβλεπες στα γράμματα που σου έστελνα όταν ήμουν 4ων χρονών δεν ήταν δικά μου ήταν της μαμάς μου."
(Πάντα υπάρχει μία εναλλακτική)
"Αι Βασίλη άμα τύχει και δεν δουλεύει το ασανσέρ ανέβα με τις σκάλες"
(Υπάρχει μεζές για όλους)
"Επίσης να μπεις από το μπαλκόνι, εκεί θα έχουμε βάλει 10 καρότα για τους ταράνδους σου και άλλα 10 κουλούρια για σένα."
(Προπάντων οργάνωση)
"... Αλλά για να σε διευκολίνο μέσα στο φακελάκι έχει μια λήστα και έχω σημιώσει ένα Χ σε αυτά που θέλω".  
(Ο Αγιος καταλαβαίνει)
"Αη-Βασίλη
Θέλω κι εγώ ένα δορω
Θέλω μια μπορτόζα"
(... και μία σοκολάτα)
"Αγιε Βασίλη,
Ελπίζουμε το γράμμα μας να σε βρει καλά. Εμείς θα θέλαμε αν μπορείς να μας φέρεις: Θα'θελα ένα πόνι με φτερά,μια κούκαλα με φόρεμα και παπούτσια. Εγώ θα 'θελα ένα σκυλάκι, που έχει, ένα, κουμπάκι, που το πατάμε, και γαβγίζει,και τη Βάρβη του μαγικού νησιού, και θα ήθελα ένα μικρόφωνο, που θα έχει ένα κουμπάκι,που το πατάο και ανοίγει,και όταν το ξαναπατάο,να κλείνει. Η μαμά μου θέλει μια σοκολάτα. Θα ήθελα κα ένα σιντί με μουσική μπαλέτου.

Υστερογράφημα: Θα ξέρεις ότι πάω έκτη όμως δεν θα ξέρεις ότι θα καταθέσω στεφανι"
(Μην με ξεχάσεις...)
 

"Αγαπημένε μου Αη-Βασίλη.
Είμαι ένα μικρό κοριτσάκι 6,5 χρόνων και πηγαίνω δευτέρα δημοτικού. Ξέρω ότι είσαι πολύ γέρος αλλά πολύ γερός.
Στέλνω χαιρετίσματα σ' όλους τους νάνους σου που φτιάχνουν τα δώρα.
Θέλω μέσα στη σακούλα σου να βάλεις ένα πάρα πολύ μεγάλο δώρο. Και για μένα. Να πας σ' όλα τα παιδάκια του κόσμου όλλα και σε εμένα".

Ένα αλλιώτικο γράμμα προς τον Άι Βασίλη


Καλέ μου Άι Βασίλη.

Εσύ που μια φορά το χρόνο πετάς πάνω από τα σπίτια των ανθρώπων και δεν γκρεμοτσακίζεσαι από την αυξανόμενη δυστυχία του κάθε ερχόμενου χρόνου. Στιγερό μάτι στον ουρανό. Μάτι γερακιού. Μεγάλε αδερφέ
Εσύ που έχεις δώρα για όλους εκτός από αυτούς που πραγματικά τα χρειάζονται: τους συντριπτικά περισσότερους δηλαδή. Ελιτιστή.
Εσύ που είσαι ο καλός μπαμπούλας και μαθαίνεις στα παιδιά του κόσμου την υποταγή και τον κομφορμισμό… Συστημικέ τρομοκράτη.
Εσύ που μαθαίνεις από νωρίς στα παιδιά την έννοια του τσάμπα χωρίς να τους πεις για τα «λεπτά γράμματα» στο τέλος της επιχειρηματικής συμφωνίας. Εκμαυλιστή και απατεώνα.
Ξέρεις ότι το τσάμπα για υλικά αγαθά δεν υπάρχει. Τσάμπα είναι μονάχα ο έρωτας και η αγάπη. Το δικό σου τσάμπα κοστίζει πανάκριβα. Είναι το τσάμπα των εφημερίδων που χουν γίνει ψιλικατζίδικα. Το τσάμπα των προσφορών στις υπερ-αγορές, τα σουπερ-μάρκετς δηλαδή. Καπιταλιστή.
Είναι το τσάμπα που κλέβεις από τις χώρες που έχεις κατακτήσει για να το «προσφέρεις» στις χώρες που θες να κατακτήσεις. Κουτιά αίματος τα δώρα σου. Βδέλλα.
Εσύ που εκμεταλλεύεσαι τους νάνους σου και τους έχεις να δουλεύουν άμισθα- για καλό σκοπό πάντα- στις τεράστιες φυτείες πάγου σου. Παγερή ψυχή.
Εσύ που μαθαίνεις στους γονείς να λεν «τα ψέματα τα καλά» στα φυντάνια τους. Όταν ο μπαμπάς μπαίνει στις μύτες των ποδιών στο σπίτι μετά από απιστίες αυτό είναι κακό ψέμα. Όταν εσύ μπαίνεις από τις καμινάδες για να κλέψεις πρώτα τις ψυχές και μετά τις ιδιοκτησίες των ανθρώπων αυτό είναι ένα καλό ψέμα. Διπρόσωπε.
Εσύ που έπεισες τους εξαθλιωμένους βιομηχανικούς εργάτες να λεν στα παιδιά τους ότι το τζάκι είναι σβηστό την πρωτοχρονιά, την πιο κρύα εποχή του χρόνου για να έρθεις εσύ με τα δώρα σου και όχι γιατί δεν έχουν λεφτά για να αγοράσουν ξύλα. Και άλλα καλά ψέματα για να μην καταλάβουν τα παιδιά πόση αδικία κρύβει ο κόσμος που εσύ και τα αφεντικά σου χτίσατε πατώντας επί πτωμάτων. Απατεώνα.
Εσύ που έπεισες τους ανθρώπους πως η φτώχεια είναι ντροπή. Ξεδιάντροπε.
Χοντρός και κοιλαράς με το αποκρουστικό σου χωχωχω να χλευάζει τους φτωχούς όλου του κόσμου. Πάν-καλε. Σαρκοβόρε.
Σου αρέσουν τα τζάκια τα αναμμένα, τα σπίτια φούρνοι και τα κρεματόρια. Κολασμένε.
Σου αρέσουν και τα σκουφιά. Για αυτό και τα φοράς. Ξέρουμε όμως από πού κρατά η σκούφια σου: Από τα μεγάλα τζάκια. Για αυτό και τρελαίνεσαι για τα τζάκια. Σου θυμίζουν τα μέγαρα των μεγάλων οικογενειών στις οποίες ανήκεις. Τα μέγαρα που χτίστηκαν με τα υλικά των φτωχών σπιτιών που διέλυσαν.
Μπαίνεις σαν το ληστή γιατί είσαι ληστής. Και οι φτωχοί κάνουν τα στραβά μάτια για να μην τους σφάξουν στο γόνατο όπως τη γεμιστή γαλοπούλα που δεν έχουν στο τραπέζι τους. Κλέβεις από τους φτωχούς για να έχουν οι πλούσιοι. Στο σάκο σου έχεις μόνο κλοπιμαία. Λαθρέμπορα.
Φαίρνεις δώρα-δώρα-δώρα. Μπουκα-δόρε. Κονκιστα-δόρα.
Μαθαίνεις στους ανθρώπους να γιορτάζουν μια φορά το χρόνο και όχι κάθε μέρα όπως θα μπορούσαν. Τους φέρνεις κοντά για να αποθησαυρίσουν για μερικές στιγμές πως είναι η οικογενειακή θαλπωρή, πως είναι ακριβώς δηλαδή αυτό που διέλυσες. Σαδιστή. Μετά τους πετάς πίσω στα εργοστάσια και στα
σπιρτόκουτά τους. Στις τεχνητές ζωές τους που σε κάνουν να παχαίνεις. Βρικόλακα. Χωχωχωχω
Δοκιμάσαμε να σε εξελληνίσουμε. Να μας μετρήσεις με τις πράξεις μας και όχι με τα υπάρχοντά μας. Να σε κάνουμε φιλάνθρωπο. Να σε φιλέψουμε. Να μας πεις τον πόνο σου όπως λένε και τα κάλαντά μας. Και συ τι έκανες; Πήρες τα κάλαντα και από αίτημα ελεημοσύνης των άπορων παιδιών τα κάνες πηγή εισοδήματος. Χαρτζιλίκι να το φανε σε σαβούρες. Σε κινητά, σε σκουπιδοφαγία πολυτελείας και σε παιχνιδομηχανές εικονικής πραγματικότητας. Χαλάς τα παιδιά μέσα από τους ενήλικες. Διαβολέα.
Στα χαρτί και καλαμάρι έχεις πλέον τους οφειλέτες των τραπεζών. Παίρνεις μπόνους για κάθε δώρο που φέρνεις, για κάθε έναν που βάζεις μέσα στη μαύρη λίστα σου, για κάθε ψυχή που κλέβεις.
Πλασιέ του διαβόλου. Κόκκινε Τειρεσία.
Δίδαξες στους ανθρώπους πως η στοργή πρέπει να εξαργυρώνεται. Πως το κίνητρο στη ζωή δεν είναι η ηθική ούτε οι ανθρώπινες σχέσεις, αλλά το «δώρο», η αμοιβή. Δίδαξες στους γονείς να διδάσκουν στα παιδιά πως όλες οι σχέσεις είναι έμμισθες. Εξαγοράζεις τα παιδιά μας για να εκβιάσουν τους γονείς τους να τους αγοράσουν την πραμάτεια σου. Φαύλε. Πρεζέμπορα. Νταβατζή.
Στο όνομα της παιδικής αθωότητας καταστρέφεις την αθωότητα. Σκλαβώνεις τα παιδιά και τους γονείς με τα παιχνίδια του διαβόλου. Χοντρέ, γιατί δεν τους λες ότι για κάθε παιχνίδι που αγοράζουν από τα Jumbo, το 10% των κερδών πάει στις τσέπες των πλουσιότερων ανθρώπων του κόσμου; Ναι καλά το ακούσατε: Η Capital Group Companies, μια από τις μεγαλύτερες εταιρίες funds στον κόσμο, μια εταιρία trust δηλαδή στην οποία οι πλουσιότεροι άνθρωποι του πλανήτη, οι αφανείς ολιγάρχες, εμπιστεύονται τους παράδες τους, έχει το 10% της Jumbo. Έμπορε της αθωότητας.
Αλλά βέβαια εσύ τα πας καλά με τις εταιρίες. Για την ακρίβεια είσαι άνθρωπος των εταιριών. Η Coca Cola σε ντύνει από το 1931 με τα χρώματα της. Εσύ είσαι η εθνική Coca-Colaς. Η πολυεθνική δηλαδή.. Και φροντίζεις ώστε κάθε φορά που σε βλέπουν με την κοκκινόσαπρη στολή σου, συνειρμικά, οι άνθρωποι απανταχού στον κόσμου να σκέφτονται το κουτί της Coke.. Πλύστη Εγκεφάλων.
Εσύ που έπνιξες το λευκό της αθωότητας με το κόκκινο του αίματος
-Ναι, δεν σε κάλεσε κανείς. Ήρθες απρόσκλητος τη νύχτα και μας έμαθες μάταια να σε περιμένουμε.
-Όχι, δεν μπήκες από την καμινάδα. Το κουτί της Coke σε έφερε μέσα από ένα άλλο κουτί. Αυτό της τηλεόρασης. Τώρα όμως φίλε που μας χαράτσωσες και μέσα από τη ΔΕΗ επειδή τολμάμε ακόμα να χουμε ένα άθλιο διαμερισματάκι να γλυτώνουμε από το κρύο, κάποια σπίτια δε θα χουν ρεύμα. Και χωρίς ρεύμα δεν θα μπορείς να κάνεις ντου στα σπίτια και τα μυαλά των ανθρώπων μέσα από την τηλεόραση.
Κοκκινοντυμένε χοντρομπαλά Freddie Kruger.
Και ίσως οι άνθρωποι να θελήσουν να σε ξεχάσουν όπως θέλουν να κάνουν με τα όνειρα που εξελίσσονται σε φρικτούς εφιάλτες.
Ίσως και να αρχίσουν να μιλάν μεταξύ τους όπως παλιά και να λένε «Τα μαθες για τον Άι Βασίλη; Είναι άνθρωπος της Coca-Cola.». «Άντε ρε, σώπα». «Ναι, ρε σοβαρά». Και οι άνθρωποι να μάθουν ότι όταν κάποτε βλέποντας τον Άι Βασίλη σκέφτονταν άθελα τους την Coca Cola, κάθε φορά που βλέπουν την Coca Cola να σκέφτονται με ηθελημένη αποστροφή τον Άι Βασίλη και τα ψέμματά του. Δεν ξεχνώ το χωχωχω.
Εσύ που δίδαξες στους γονείς πώς να κατηχούν τα παιδιά στο ψέμα. Εσύ που μετράς το πνεύμα των Χριστουγέννων με τον αριθμό των κουτιών με κορδελίτσες που αγοράσαμε. Αυτό δεν είναι εορταστικό πνεύμα. Αυτό είναι επιχειρηματικό πνεύμα.
Άι Βασίλη: Άει και ....





Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2011

Οι 24 πιο έξυπνες ατάκες για το τσιγάρο


1. Δεν με ενοχλεί το άσθμα μου εκτός αν είμαι κοντά σε σκύλους ή καπνό. Αυτό που θα με ενοχλούσε περισσότερο είναι ένας σκύλος που καπνίζει.
Στιβ Άλεν

2. Αν το κάπνισμα δεν επιτρέπεται στον παράδεισο, τότε δεν θα πάω.
Μαρκ Τουέιν

3. Δεν είμαι μανιακός καπνιστής πια. Πλέον τελειώνω μόνο δύο αναπτήρες την ημέρα.
Μπιλ Χικς

4. Θυμήσου: αν καπνίζεις μετά το σεξ, το κάνεις πολύ γρήγορα.
Γούντι Άλεν

5. Ο μόνος τρόπος να κόψεις μια κακιά συνήθεια είναι να την αντικαταστήσεις με μια καλύτερη.
Τζακ Νίκολσον (Εξηγεί γιατί από το τσιγάρο πήγε στο πούρο)

6. Τα τσιγάρα και ο καφές είναι οι καλύτεροι φίλοι των αλκοολικών.
Τζέραρντ Γουέι

7. Το μοναδικό ασφαλές τσιγάρο είναι το τελευταίο σου.
Ντουέιν Άλαν Χαν

8. Χιλιάδες Αμερικάνοι κόβουν το κάπνισμα καθημερινά. Πεθαίνουν από αυτό.
Ανώνυμος

9. Το τσιγάρο είναι η πιο τέλεια μορφή μιας απόλυτης απόλαυσης. Είναι εξαιρετικό και αφήνει κάποιον δυσαρεστημένο. Τι παραπάνω θέλει κανείς;
Όσκαρ Ουάιλντ (από το Πορτρέτο του Ντόριαν Γκρέι)

10. Συνήθιζα να καπνίζω δύο πακέτα την ημέρα και σιχαίνομαι που δεν είμαι πια καπνίστρια. Αλλά δεν θα θεωρήσω ποτέ τον εαυτό μου μη-καπνίστρια γιατί πάντα βρίσκω τους καπνιστές τους πιο ενδιαφέροντες ανθρώπους στο τραπέζι.
Μισέλ Φάιφερ

11. Πάντα είχα σαν κανόνα να μην καπνίζω όταν κοιμάμαι και να μην σταματάω όταν είμαι ξύπνιος.
Μαρκ Τουέιν

12. Το κάπνισμα σκοτώνει. Αν πεθάνεις, έχεις χάσει ένα πολύ σημαντικό μέρος της ζωής σου.
Μπρουκ Σιλντς

13. Θα σας πείραζε να μην καπνίσω;
Γκράουτσο Μαρξ

14. Αργά ή γρήγορα, όλοι σταματάνε να καπνίζουν.
Άγνωστος

15. Αν έφτιαχναν τα τσιγάρα και τα πούρα σε σχήμα ενός συγκεκριμένου μέρους του αντρικού σώματος, οι περισσότεροι άντρες θα το έκοβαν αμέσως. Ίσως αυτό δεν γίνεται επειδή τα πούρα μοιάζουν σε αυτό ούτως ή άλλως, και παρόλα αυτά, ακόμα βλέπεις άντρες να τα ρουφάνε σαν να χαιρετάνε, πεινασμένοι, τον σύντροφό τους που μόλις γύρισε από ένα μακρινό ταξίδι.
Ντουέιν Άλαν Χαν

16. Ο καλύτερος τρόπος για να σταματήσεις το κάπνισμα, είναι να έχεις μαζί σου βρεγμένα σπίρτα.
Ανώνυμος

17. Φίλησα το πρώτο μου κορίτσι και κάπνισα το πρώτο μου τσιγάρο την ίδια μέρα. Από τότε δεν ξαναβρήκα χρόνο για το κάπνισμα.
Αρτούρο Τοσκανίνι

18. Τα τσιγάρα είναι δολοφόνοι που ταξιδεύουν μέσα σε πακέτα.
Μαίρη Οτ

19. Το να πιστεύουμε ότι κάτι κάνουμε, τη στιγμή που δεν κάνουμε τίποτα, είναι η πρώτη παραίσθηση του καπνίσματος.
Ραλφ Γουόλντο Έμερσον

20.Από τότε που σταμάτησα το κάπνισμα, αποφάσισα να αφήσω μουστάκι, γιατί είναι καλύτερο για την υγεία. Άδειασα μάλιστα την ταμπακέρα μου από τσιγάρα και τη γέμισα με ψεύτικα μουστάκια, τα οποία πρόσφερα στους φίλους μου λέγοντας: Μουστάκι; Μουστάκι; Μουστάκι; Περίεργο, κανείς δεν τόλμησε να πάρει ποτέ.
Σαλβαδόρ Νταλί

21. Καπνιστές, η υγεία δεν είναι το παν, αλλά χωρίς την υγεία, όλα τα υπόλοιπα είναι τίποτα.
Ανώνυμος

22. Οι ζώνες καπνιστών στα εστιατόρια είναι σαν ζώνες ούρησης σε πισίνες.
Ανώνυμος

23. Το τσιγάρο είναι ένας φορητός ψυχολόγος.
Τέρι Γκιγιεμέ

24. Είναι εύκολο να κόψεις το τσιγάρο. Το έχω κάνει εκατοντάδες φορές.
Μαρκ Τουέιν

Hymn For The Missing


Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2011

Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2011

Σάββατο 24 Δεκεμβρίου 2011

Χριστούγεννα στον κόσμο



Τα Χριστούγεννα είναι μια παγκόσμια γιορτή. Γιορτάζεται ωστόσο διαφορετικά από χώρα σε χώρα, ανάλογα με το κλίμα, την ιστορία ή τη νοοτροπία του κάθε λαού. Ας ρίξουμε μια σύντομη ματιά στα πιο παράξενα για μας χριστουγεννιάτικα έθιμα. Γιατί δεν στολίζουν όλοι χριστουγεννιάτικο δέντρο ούτε τρώνε γαλοπούλα.

Στην Ιρλανδία, τα παιδιά μάλλον δεν αρκούνται στα λίγα δώρα αφού κρεμούν στο τζάκι χριστουγεννιάτικες τσάντες αντί για κάλτσες. Η πρωτοτυπία όμως των Ιρλανδών βασίζεται στην αγάπη τους για το εθνικό τους ποτό, τη μπύρα Guinness: αφήνουν λοιπόν έξω από την πόρτα του σπιτιού τους μια Guinness και μια κρεατόπιτα για να τσιμπήσει κάτι ο κουρασμένος Άη Βασίλης.

Στη Νορβηγία, αφήνουν μια γαβάθα χυλό, το λεγόμενο “nisse” στη σιταποθήκη για να φάει ο καλλικάντζαρος που προστατεύει το κτήμα τους, ενώ αφού στολίσουν το χριστουγεννιάτικο δέντρο πιάνονται όλοι χέρι-χέρι γύρω από αυτό και τραγουδούν τρία χριστουγεννιάτικα τραγούδια.

Στην Κένυα, λόγω του κλίματος τα πράγματα είναι λίγο διαφορετικά: το χριστουγεννιάτικο γεύμα θυμίζει καλοκαιρινή ημέρα χαλάρωσης αφού αντί να φάνε γαλοπούλα κάνουν μπαρμπεκιου στον κήπο. Μάλιστα, εκεί στολίζουν τις εκκλησίες με μπαλόνια, λουλούδια και κορδέλες.

Στη Μ.Βρετανία, τα παιδιά δεν ταχυδρομούν το γράμμα τους στον Father Christmas. Το ρίχνουν στη φωτιά στο τζάκι ώστε να ανέβει από την καμινάδα για να ταξιδέψει ως το Βόρειο Πόλο. Αν το γράμμα καεί αμέσως πρέπει να το ξαναγράψουν.

Στη Φινλανδία, μετά τη Χριστουγεννιάτικη λειτουργία, ο κόσμος επισκέπτεται τους νεκρούς του στο νεκροταφείο κρατώντας αναμμένα κεριά. Πριν την επίσκεψη του Άη Βασίλη δεν παραλείπουν βέβαια να κάνουν και μια σάουνα.

Στην Ουκρανία ο Παγωμένος Πατέρας φθάνει με το έλκηθρο το οποίο σέρνουν μόνο τρείς τάρανδοι ενώ τον συνοδεύει και ένα κοριτσάκι, το Κορίτσι-Νιφάδα που φορά ένα λαμπερό μπλε κοστούμι με λευκή γούνα και ένα στέμμα που έχει το σχήμα μιας νιφάδας χιονιού.

Στην Ιταλία δεν υπάρχει Άη Βασίλης αλλά η Strega Buffana η οποία πετά πάνω από την Ιταλία με μια σκούπα και μοιράζει δώρα στα καλά παιδιά και κάρβουνο στα άτακτα παιδιά. Μια άλλη ιταλική παράδοση είναι να δίνουν ένα σακουλακι ξερές φακές στους φίλους τους για να φτιάξουν σούπα. Το φαγητό αυτό τους θυμίζει τις δύσκολες και φτωχές εποχές και την τρώνε για να έχουν τύχη το Νέο Έτος.

Στη Νέα Ζηλανδία, τα Χριστούγεννα έρχονται στη μέση του καλοκαιριού. Παραδοσιακά, οι οικογένειες γιορτάζουν τα Χριστούγεννα στην παραλία.

Και στην Αυστραλία, μετά το χριστουγεννιάτικο γεύμα, όλοι πηγαίνουν μια βόλτα στην παραλία ή πάνε για ένα παιχνίδι κρίκετ. Το αστείο είναι πως το έλκηθρο του Άη Βασίλη δεν το σέρνουν τάρανδοι αλλά οχτώ καγκουρώ.

Στη Χαβάη, ο Άη Βασίλης δεν χρησιμοποιεί έλκηθρο αλλά ένα κανώ. Οι Χαβανέζοι, αφού φάνε χοιρινό, σούπα νουντλ και σολωμό, γλεντούν με κιθάρες και γιουκαλίλι τραγουδώντας τις χριστουγεννιάτικες μελωδίες με χαβανέζικο ρυθμό. Στη συνέχεια, τα παιδιά πηγαίνουν στην παραλία για να δοκιμάσουν το Wind-surf που πήραν για δώρο.

Στην Ιαπωνία, τα Χριστούγεννα δεν αποτελούν επίσημη γιορτή αφού μόνο το 1% του πληθυσμού της είναι Χριστιανοί. Ωστόσο, οι Ιάπωνες έμαθαν τα Χριστούγεννα από τους δυτικούς και πλέον τρώνε και εκείνοι γαλοπούλα και στολίζουν χριστουγεννιάτικο δέντρο. Τα δώρα όμως τους τα φέρνει ο Hoteiosho, μια θεότητα του ιαπωνικού πάνθεον. Πώς ξέρει ποια παιδιά ήταν καλά και ποια  όχι; Έχει μάτια και στο πίσω μέρος του κεφαλιού και τα βλέπει όλα. 

Piano Guitar




Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2011

6 μαθήματα ζωής που μπορεί να σου δώσει ένα κουτάβι

 
Ίσως, ένας από τους καλύτερους τρόπους για να δοκιμαστεί και να αναπτυχθεί ο χαρακτήρας σου είναι να υιοθετήσεις ένα κουτάβι. Τα μαθήματα ζωής που μπορεί να σου δώσει ο μικρός σου φίλος μοιάζουν σαν να βγήκαν από εγχειρίδιο με τίτλο «3 βήματα επιτυχίας» -όλες οι προϋποθέσεις για να είμαστε επιτυχημένοι στη ζωή μας». Ακολουθούν τα 6 βασικότερα, από τα πολυάριθμα μαθήματα που μπορεί να σου δώσει ένα κατοικίδιο.


   1. Καλλιεργεί την ευθύνη
      Η υιοθέτηση ή η αγορά ενός κουταβιού είναι μια σοβαρή απόφαση που ξυπνά μέσα σου το αίσθημα της ευθύνης. Έχεις κάποιον που η ζωή του εξαρτάται κυριολεκτικά από εσένα και αυτό είναι η καλύτερη άσκηση ευθύνης για σένα.

   2. Σε βοηθά να ελέγχεις το θυμό σου
      Ένα κουτάβι δεν διαφέρει σε τίποτα από ένα μικρό παιδί. Κάθε φορά που κάνει μια ζημιά δεν μπορείς να του κρατήσεις κακία. Την επόμενη στιγμή θα ξεχάσεις ό,τι έγινε και θα το πάρεις αγκαλιά.

   3. Σφυρηλατεί την υπομονή σου
      Ένα κουτάβι θέλει χρόνο για να εκπαιδευτεί σε βασικά πράγματα. Από το να κάνει την ανάγκη του εκτός σπιτιού μέχρι να μην τρώει τις παντόφλες σου. Η εκπαίδευσή του απαιτεί χρόνο και αγάπη. Και μόνο το γεγονός ότι αφιερώνεις χρόνο σε αυτό και προσπαθείς ξανά και ξανά μέχρι το κουτάβι σου να μάθει αυτό που πρέπει, δυναμώνεις την υπομονή σου.

   4. Σε μυεί στην ανιδιοτέλεια
      Η υιοθέτηση ενός κουταβιού είναι μια αληθινά ανιδιοτελής πράξη. Η φροντίδα και η προσοχή σου έχουν μοναδικό στόχο να είναι το ζωάκι σου χαρούμενο και υγιές.

   5. Σε μαθαίνει να πειθαρχείς
      Η πειθαρχία είναι ένα μάθημα που θα πάρετε και οι δύο. Εσύ θα διαπιστώσεις ότι το πρόγραμμά σου θα πρέπει να το συμπεριλαμβάνει, και αυτό θα διαπιστώσει ότι πρέπει να σε υπακούει.

   6. Σου δείχνει πως ν’ αγαπάς
      Η αγάπη είναι ο μόνος τρόπος που ξέρει το κουτάβι. Ακόμα κι αν είσαι ηλικιωμένος ή ενήλικας, άσχημος ή όμορφος, εκνευρισμένος ή ήρεμος, το κουτάβι σε αγαπάει γι’ αυτό που είσαι. Κι αυτή η αγάπη μόνο αγάπη μπορεί να σου εμπνεύσει.

Μια εικόνα χίλιες λέξεις 12


Η Βροχή



Πέφτει  από  τον  ουρανό
κι  αρχίζει  το  ταξίδι. 
Ένα  ταξίδι  μακρινό
μα  και  πολύ  σημαντικό.

Φτάνει  στο  χώμα  
δροσίζει  τη  γη
φροντίζει  τη  φύση
και  κάνει  γιορτή.

Ποτάμια  σχηματίζει
που  κυλούν  απ' τα  βουνά
και  καθώς  κυλούνε
φτάνουν  στη  θάλασσα, τη  βαθιά.

Και  να  κάπου  εκεί
το  ταξίδι  αυτό  τελειώνει
κι  η  βροχή  γίνεται  ατμός
και  πριν  καλά  το  καταλάβεις
σύννεφα  γέμισε  και  πάλι  ο  Ουρανός!
  Δ. Σ.

Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2011

Κατηγορίες Φοιτητών


Οι Έλληνες φοιτητές αποτελούν μια αρκετά μεγάλη μερίδα του πληθυσμού της Ελλάδας σήμερα. Είναι κάθε ηλικίας και παρακάτω σας παρουσιάζω τις βασικές κατηγορίες φοιτητών που μπορείτε να συναντήσετε.

Φοιτητής “RESERVE

Είναι αυτοί που έχουν κρατημένη μία θέση στις δύο πρώτες σειρές του αμφιθέατρου. Πηγαίνουν σε όλα τα μαθήματα. Δεν χάνουν ούτε λεπτό διδασκαλίας και ξέρουν όλους τους καθηγητές με τα μικρά τους ονόματα. Στο λύκειο διάβαζαν όλη μέρα, αποφάσισαν να θυσιάσουν την πενταήμερη για λίγα παραπάνω μόρια και τελικά ανταμείφτηκαν αφού πέρασαν από τους πρώτους στη σχολή. Αν και είναι συνήθως ξενέρωτοι και βαρετοί έχουν τις καλύτερες σημειώσεις οπότε καλό είναι να ξέρεις μερικούς και ειδικά όταν πλησιάζει η εξεταστική.

Φοιτητής “ΤΟΥΡΙΣΤΑΣ”

Αυτός ο τύπος φοιτητή είναι το άκρως αντίθετο του “reserve”. Έχει έρθει κάνα δυο φορές στη σχολή να δει την αρχιτεκτονική του κτηρίου και μετά δεν ξαναπάτησε το πόδι του. Ξέρει όλες τις καφετέριες της πόλης απ' έξω και μόλις περάσουν τα 2 πρώτα χρόνια αποφασίζει ότι δεν του ταιριάζει η τωρινή σχολή του και θα πάει σε καμιά άλλη να δοκιμάσει την τύχη του. Συνήθως καταλήγουν να είναι αιώνιοι φοιτητές μέχρι να τους κόψουν οι γονείς τους την επιδότηση.

Φοιτητής “ΠΑΠΠΟΥΣ”

Είναι οι άνω των 50 ετών φοιτητές. Όταν μπαίνουν στο αμφιθέατρο νομίζεις ότι είναι οι καθηγητές αλλά μόλις καθίσουν δίπλα σου παθαίνεις ένα σοκ καθώς το πρώτο πράγμα που σου έρχεται στο μυαλό είναι 'λες να καταλήξω και εγώ έτσι'. Οι συγκεκριμένοι άνθρωποι έχουν παντρευτεί, έχουν κάνει παιδία (που έχουν τελειώσει τις σπουδές τους) και τώρα θυμήθηκαν ότι πριν 40 χρόνια είχαν περάσει και αυτοί σε μια σχολή και ήρθε ο καιρός να την τελειώσουν.

Φοιτητής “ΠΑΝΤΟΓΝΩΣΤΗΣ”

Αυτό το είδος φοιτητή είναι σύμφωνα με τα λεγόμενά του απόγονος του Da Vinci ή ανιψιός του Einstein. Ξέρει τα πάντα για τα πάντα. Σταμάτησε να έρχεται στη σχολή γιατί τη θεωρούσε πολύ εύκολη και παρόλο που δεν διαβάζει ούτε λεπτό περνάει όλα τα μαθήματα με μεγάλη ευκολία. Δεν περιορίζεται μόνο στα θέματα της σχολής αλλά έχει τεκμηριωμένη άποψη επί παντός θέματος.

Φοιτητής “COOL”

Αυτοί οι φοιτητές μάλλον νομίζουν ότι βρίσκονται σε πασαρέλα. Είναι κάθε φορά ντυμένοι στην τρίχα λες ήρθαν κατευθείαν μετά τη βραδινή τους έξοδο στη σχολή. Δεν τους ενδιαφέρει το μάθημα αλλά να τους δουν όλοι και όλες που βρίσκονται στο χώρο του πανεπιστημίου. Γι αυτό ακριβώς το λόγο δεν θα τους πετύχετε ΠΟΤΕ να κάθονται αφού τριγυρνάνε από δω κι από κει για να τους θαυμάσουν όλοι.

Φοιτητής “ΚΩΜΑΤΟΣΚΥΛΟ”

Εδώ ανήκουν όλοι οι φοιτητές που μπήκαν στη σχολή για να γίνουν βουλευτές, υπουργοί-μεγαλοαπατεώνες. Τους ενδιαφέρει απλά να πάρουν ένα πτυχίο κάποια στιγμή στο μέλλον. Αν δεν μπορείς να τους ξεχωρίσεις μην ανησυχείς, θα έρθουν αυτοί από μόνοι τους να σε γνωρίσουν και να σε βοηθήσουν επί παντός θέματος, θες δε θες, έτσι απλά για να σε κάνουν να νομίζεις ότι τους έχεις υποχρέωση και να τους ψηφήσεις στις εκλογές του Μαΐου. Βασική τους ασχολία είναι να κάθονται στα τραπεζάκια, στα φουαγιέ των σχολών και οι περισσότεροι από δαύτους θα έδινα και το νεφρό τους για ένα παραπάνω τραπεζάκι.

Φοιτητής “ΠΡΟΣΠΑΘΩ”

Για το τέλος έμεινε η κατηγορία του απλού Έλληνα φοιτητή Είναι από αυτούς που όταν ρωτάς “πως τα πήγες με τη σχολή” σου απαντάει “προσπαθώ”, “την παλεύω”, “κάτι γίνεται”. Αυτοί οι φοιτητές ξέρουν γιατί μπήκαν στη σχολή και αργά ή γρήγορα θα πάρουν το πολυπόθητο πτυχίο. Μεγαλύτερός τους εχθρός είναι το τέρας της εξεταστικής γι αυτό και εφαρμόζουν όλα τα σύγχρονα μέσα αντιγραφής ώστε να καταφέρουν να περάσουν αλώβητοι από άλλη μια σκληρή μάχη.

 Bpaix

Γείτονες...

Καλώς η κακώς όλοι μας έχουμε ζήσει ή ζούμε ακόμα σε πολυκατοικίες. Πράγμα που σημαίνει ότι έχουμε βιώσει την εμπειρία του κλασσικού ΕΛΛΗΝΑΡΑ γείτονα. Παρακάτω σας παρουσιάζω μερικές από τις κατηγορίες που μπορείτε να συναντήσετε.

Αυτάκιας

Αυτός ο τύπος γείτονα στήνει ολημερίς και ολονυχτίς το αυτί του στους τοίχους και ακούει τα πάντα μα τα ΠΑΝΤΑ που λες και κάνεις. Ξέρει μέχρι και πόσες φορές έκλασες όλη την ημέρα. Δεν κοιμάται ποτέ. Είναι εξοπλισμένος με τουλάχιστον 2 βαθιά ποτήρια και μπορείτε να τον ξεχωρίσετε από τα αυτιά σαν τηγανίτες που διαθέτει. Μετά το big brother ο κλάδος τους γνώρισε τεράστια ανάπτυξη.

Χουζούρης

Σε αντίθεση με τον αυτάκια, αυτός ο γείτονας κοιμάται συνέχεια. Όσες ώρες βρίσκετε στο σπίτι του τις περνάει στο κρεβάτι. Συνειδητοποιείς ότι μένει δίπλα σου μόνο όταν κάνεις φασαρία και αυτός αρχίζει και σου χτυπάει τους τοίχους, τα ταβάνια, τα πατώματα καθώς ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ να σηκωθεί από το κρεβάτι του για κανένα λόγο. Είναι εξοπλισμένος με ένα κοντάρι για να φτάνει τα δύσκολα σημεία και αν τυχόν τον πετύχετε έξω (πράγμα απίθανο) ξεχωρίζει από τις σακούλες σκουπιδιών που έχει κάτω από τα μάτια.

Φοροεισπράκτορας

Είναι ο κλασσικός διαχειριστής της πολυκατοικίας. Έρχεται οποιαδήποτε ώρα και στιγμή για να σου πάρει λεφτά για τα κοινόχρηστα. Έρχεται οποιαδήποτε ώρα και στιγμή για να ελέγξει τα ηλεκτρικά του σπιτιού. Έρχεται οποιαδήποτε ώρα και στιγμή για να ελέγξει τα υδραυλικά του σπιτιού. Έρχεται οποιαδήποτε ώρα και στιγμή για να... ΦΤΑΝΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ. ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΞΑΝΑΔΩ ΤΑ ΜΟΥΤΣΟΥΝΙΑ ΤΟΥ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗ ΠΟΡΤΑ ΜΟΥ ΘΑ ΤΟΥ ΣΚΑΣΩ ΓΡΟΘΙΑ ΣΤΗ ΜΥΤΗ.

Συσσίτιος

Αυτός είναι ο καλοκάγαθος γείτονας που όλη μέρα μαγειρεύει και ταΐζει όλη την πολυκατοικία, το τετράγωνο, την πόλη ολόκληρη. Είναι πολύ καλό να έχεις έναν τέτοιο αρκεί να έχει ένα προσόν. Να ξέρει να μαγειρεύει. Άμα τα φαγητά του δεν είναι καλά, το μπούλο. Σημειώστε στα μειονεκτήματα ότι θα πάρετε τουλάχιστον καμιά δεκαριά κιλά όσο καιρό θα είστε γείτονες.

Φοιτητής

Αυτός κάνει φασαρία όλη νύχτα γιατί την ημέρα κοιμάται. Ζει τελείως διαφορετικές ώρες από τον υπόλοιπο κόσμο. Άμα τον πετύχεις ποτέ είναι σίγουρα μεθυσμένος και μονίμως θα ακούς όλους τους προηγούμενους γείτονες να του κάνουν παρατηρήσεις για τη φασαρία. Το θετικό ή αρνητικό για κάποιους είναι ότι δεν θα είστε γείτονες για παραπάνω από ένα με δύο χρόνια καθώς θα τον έχουν διώξει από την πολυκατοικία.

 Πρίχτης

Αυτός ο γείτονας είναι συνήθως μικρής ηλικίας , κατά πλειοψηφία φοιτητής..Μια-δυο φορές να μιλήσετε νομίζει ότι πλέον γίνατε φίλοι , κολλητοί ή δεν ξέρω και εγώ τι..Θα σου χτυπάει το κουδούνι ότι ώρα να’ ναι για ζάχαρη , καφέ , καλαμάκι και ότι άλλο του χρειαστεί και αν πάλι δεν χρειάζεται τίποτα απλά για να την αράξετε μαζί..Το χειρότερο είναι όταν έχεις φίλους στο σπίτι και κυρίως γκόμενες..Τότε δεν θα χάσει ευκαιρία να έρθει να χωθεί και με ότι χαζομάρα του κατέβει στο κεφάλι να το παίξει ουάου τύπος και γαμιάς.

Diva

Είναι η τρελή γκόμενα που όταν την βλέπεις σου τρέχουν τα σάλια. Κυκλοφορεί συνέχεια και μπαινοβγαίνει στην πολυκατοικία περισσότερο απ’ τον καθένα. Γυρνάει σπίτι πάντα λίγο πριν ξημερώσει με κάποιον ( διαφορετικό κάθε φορά ) φουσκωτό τύπο με τρομερή αμαξάρα..Αν την πετύχεις στο ασανσέρ θα σου μιλήσει κοιτάζοντας σε με ένα λάγνο βλέμμα σπινθηριστό , που αν δεν λιποθυμήσεις εξαιτίας του τότε θα είναι απ’ την υπερβολική-πανάκριβη κολόνια που κυριολεκτικά θα έχει κάνει μπάνιο.


 billmek

Μαργαριτάρια μαθητών


Ατρόμητος ο Έλλην Στρατάρχης, κοίταξε κατάματα τον εισβολέα και με τα λίγα περσικά που ήξερε του είπε: Μολών Λαβέ.
(από γραπτό υποψηφίου αστυνομικού, Αθήνα 1990).

Και οι Ρώσοι ανέδειξαν μεγάλους ποιητές όπως ο Πούσκας, ο Λένιν, ο Τρότσκι και ο Ιβάν ο Τρομακτικός. Από την ποίηση αυτή σώζεται σήμερα η Σιβηρία με την παγωμένη λίμνη των Κύκλων που ο Τσακ Κόφσκι την έκανε παλέτα”.
(γραπτό μαθητή σε εξετάσεις για την Ιστορία – Γυμνάσιο Κορίνθου 1988)
Όταν ο Οδυσσέας γύρισε πίσω στην Ιθάκη, βρήκε τους είκοσι ανεμιστήρες και την Πηνελόπη να τους δουλεύει στο φουλ.
(γραπτό μαθητή σε εξετάσεις για την Ιστορία – Γυμνάσιο Θηβών)
Η επανάσταση του ’21 έγινε πριν από 1821 χρόνια. Σήμερα γιορτάζουμε την τελική του πτώση.
(γραπτό μαθητή σε εξετάσεις για την Ιστορία – Γυμνάσιο Κορίνθου 1989)
Η μάνα του Ρασπούτιν ήταν η Ρασπουτάνα, τεραστίων διαστάσεων Ρωσίδα της Σιβηρίας.
(από Έκθεση για τη Ρωσία μαθητή του Γυμνασίου Καρδίτσας, 1991)
Οι Δέκα Εντολές γράφτηκαν από τον Σινά και παραδόθηκαν στον Μωυσή στην Πλάκα. Ήταν όλες πέτρινες, αλλά σαφέστατες.
(από την Έκθεση ιδεών υποψηφίου στη Σχολή Αστυνομίας, 1992)
Το ακριβώς αντίθετο της Αγίας Τριάδας είναι η Διαβολική Τριάδα, πυρ, συν γυναιξί και θάλασσα. Πράγματα του Σατανά.
(από διαγωνισμό στα Θρησκευτικά – Λύκειο Ξάνθης 1991)
Ο Ε. Λύτης και ο Σ. Εφέρης είναι και οι δύο Έλληνες ποιητές κατηγορίας νόμπελ.
(από Έκθεση του μαθητή του Γυμνασίου Αργοστολίου, 1992)
Ο Κουστώ είναι ένας σύγχρονος Οδυσσέας, αλλά που δεν κατοικούσε στην Ιθάκη, και για το λόγο αυτό οι περιπέτειές του δεν λέγονται Οδύσσειες αλλά Κουστωδίες.
(υποψήφιος στη Σχολή Αστυνομίας, 1991)
Η επανάσταση στις Ινδίες είχε αρχηγό και σύμβολο το Γάντι του Μανχάταν.
(από Έκθεση μαθητή του Γυμνασίου Ζωγράφου, 1990)
Το τρίγωνο που φέρει δύο γωνίες λέγεται διαγώνιον.
(από διαγωνισμό στη Γεωμετρία, Γυμνάσιο Ιωαννίνων, 1982)
Πρωτεύουσα της Κεϋλάνης είναι η Λίπτον Τι.
(μάθημα Γεωγραφίας, Λύκειο Χανίων, 1990)
Ο γλάρος είναι αποδημητικό πουλί. Το καλοκαίρι πάει στην παραλία, το χειμώνα στις ακτές. Ενδιαμέσως στους σκουπιδότοπους και λιμάνια.
(Γυμνάσιο Καβάλας, 1988)
Ο κύκλος είναι μία στρογγυλή γραμμή, χωρίς συνδέσεις, ενωμένη με τέτοιο τρόπο που δεν μπορείς να καταλάβεις που αρχίζει και που τελειώνει.
(Γυμνάσιο Ηρακλείου, 1991)
Ο κύκλος δεν έχει ούτε αρχή ούτε τέλος, εκτός αν σταματήσεις το διαβήτη.
(Γυμνάσιο Καρδίτσας, 1989)
Η ελονοσία καταπολεμήθηκε και εξαφανίσθηκε δια των προσπαθειών της επιστήμης. Και η γρίπη; Πέρα βρέχει.
(Υποψήφια νοσοκόμα, Νοσοκομείο Αγρινίου)
Το εκτάριον βρίσκεται ακριβώς μεταξύ πενταρίου και επταρίου.
(Γυμνάσιο Κιλκίς, 1992)

15 τρόποι να κάνετε τους γονείς σας να πιστέψουν οτι είστε καθυστερημένοι

1. Ακολουθήστε τους παντού μέσα στο σπίτι

2. Μουγκρίστε σαν αγελάδες όταν λένε το όνομα σας

3. Τρέξτε προς τους τοίχους του σπιτιού σας

4. Πείτε τους ότι το να φοράτε ρούχα είναι ενάντιο στα θρησκευτικά σας πιστεύω

5. Σταθείτε πάνω από το κρεβάτι τους στις 4 τα ξημερώματα με ένα μοχθηρό γέλιο στο προσωπό σας και πείτε τους: " Καλημέρα Ηλιαχτίδες μου ! "

6. Ξεριζώστε μια τούφα από τα μαλλιά κάποιου και φωνάξτε: " DNA DNA"

7. Φορέστε ένα αυτοκόλλητο που λέει πάνω : " Είμαι καθυστερημένος ! "

8. Αποκτήστε 20 φανταστικούς φίλους με τους οποίους θα συνομιλείτε όλη μερα

9. Φωνάξτε δημοσίως : "Όχι μαμά/μπαμπά δεν θα φιληθώ μαζί σου !!! "

10. Κάντε αυτό που πραγματικά σας λένε να κάνετε

11. Πηδήξτε από τη στέγη του σπιτιού σας προσπαθώντας να πετάξετε

12. Κρατήστε το χέρι τους και ψιθυρίστε τους στο αυτί : "βλέπω νεκρούς ανθρώπους"

13. Σε ό,τι λένε φωνάξτε : " Ψεύτη !!!"

14. Προσπαθήστε να κολυμπήσετε στο πάτωμα σας

15. Χτυπάτε την πόρτα του δωματίου τους όλο το βράδυ

Ελληνικές φράσεις στα Αγγλικά


ΑΒΟUT APPETITE, PUMKIN PIE
ΠΕΡΙ ΟΡΕΞΕΩΣ ΚΟΛΟΚΙΘΟΠΙΤΑ

ALL THE MONEY
ΟΛΑ ΤΑ ΛΕΥΤΑ

ΑCCORDING TO HANDYMAN JOHN AND HIS GIRLSONS
ΚΑΤΑ ΤΟ ΜΑΣΤΡΟΓΙΑΝΝΗ ΚΑΙ ΤΑ ΚΟΠΕΛΙΑ ΤΟΥ

ΑΝD IF YOU ARE A PRIEST YOU WILL STAND IN THE QUEUE
KAI ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΠΑΠΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΡΑΔΑ ΣΟΥ ΘΑ ΠΑΣ

ΑΝD TWO TURKISH EGGS
ΚΑΙ ΔΥΟ ΑΥΓΑ ΤΟΥΡΚΙΑΣ

ΑRE YOU REQUESTING THE CHANGE FROM OVER ADDITIONALLY?
ΜΟΥ ΖΗΤΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΡΕΣΤΑ ΑΠΟ ΠΑΝΩ?

ARE YOU ROASTING YOUSELF?
ΨΗΝΕΣΑΙ?

ARE YOU WORKING ME?
ΜΕ ΔΟΥΛΕΥΕΙΣ;

ARE WE GLUING COFFEE POTS?
ΜΠΡΙΚΙΑ ΚΟΛΛΑΜΕ;

ARE YOU ASKING AND THE CHANGE FROM OVER?
ΖΗΤΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΡΕΣΤΑ ΑΠΟ ΠΑΝΩ;

ARE YOU PASSING US FOR YOUNG AMERICANS?
ΜΑΣ ΠΕΡΝΑΣ ΓΙΑ ΑΜΕΡΙΚΑΝΑΚΙΑ?

ASH AND BURBERY
ΣΤΑΧΤΥ ΚΑΙ ΜΠΟΥΡΜΠΕΡΗ

AT THE END THEY SHAVE THE GROOM.
ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΞΥΡΙΖΟΥΝ ΤΟΝ ΓΑΜΠΡΟ.

BETTER DONKEY-BONDING THAN DONKEY-SEARCHING.
ΚΑΛΛΙΟ ΓΑΙΔΟΥΡΟΔΕΝΕ ΠΑΡΑ ΓΑΙΔΟΥΡΟΓΥΡΕΥΕ.



BETTER FIVE AND IN HAND THAN TEN AND WAITING.
ΚΑΛΛΙΟ ΠΕΝΤΕ ΚΑΙ ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΠΑΡΑ ΔΕΚΑ ΚΑΙ ΚΑΡΤΕΡΕΙ.

CATCH THE EGG AND MOW IT.
ΠΙΑΣ' ΤΟ ΑΥΓΟ ΚΑΙ ΚΟΥΡΕΦ' ΤΟ.

CERAMIC CAT
ΚΕΡΑΜΙΔΟΓΑΤΟΣ

DO YOU HAVE WEATHER FOR COFFEE?
ΕΧΕΙΣ ΚΑΙΡΟ ΓΙΑ ΚΑΦΕ?

DOES THE GOAT CHOW SALTED FISH ROE???
ΜΑΣΑΕΙ Η ΚΑΤΣΙΚΑ ΤΑΡΑΜΑ;

FART US A STONEWALL!
ΚΛΑΣΕ ΜΑΣ ΜΙΑ ΜΑΝΤΡΑ!

FROM HERE GO AND THE OTHERS.
ΑΠΟ ΕΔΩ ΠΑΝ' ΚΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ.

GLASS!
ΤΖΑΜΙ!

GO TO THE CORNER TO SEE IF I COME
ΠΗΓΑΙΝΕ ΣΤΗ ΓΩΝΙΑ ΝΑ ΔΕΙΣ ΑΝ ΕΡΧΟΜΑΙ

HAIRS CURLY.
ΤΡΙΧΕΣ ΚΑΤΣΑΡΕΣ.

HAS THE WEATHER TURNINGS.
ΕΧΕΙ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΓΥΡΙΣΜΑΤΑ.

HE ATE DOOR.
ΕΦΑΓΕ ΠΟΡΤΑ.

HE FARTED ME.
ΜΕ ΕΚΛΑΣΕ.

HE MADE US THE THREE, TWO.
ΜΑΣ ΕΚΑΝΕ ΤΑ ΤΡΙΑ, ΔΥΟ.

HE DOES THE DUCK.
ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΠΑΠΙΑ.

ΗΕ ΙS A FARTBATHTUB
ΕΙΝΑΙ ΚΛΑΣΟΜΠΑΝΙΕΡΑΣ

HE RETURNED ME THE ENTRAILS.
ΜΟΥ ΓΥΡΙΣΕ ΤΑ ΑΝΤΕΡΑ.

HE SLEEPS WITH THE CHICKENS.
ΚΟΙΜΑΤΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΚΟΤΕΣ.

HE STUCK ME TO THE WALL.
ΜΕ ΚΟΛΛΗΣΕ ΣΤΟΝ ΤΟΙΧΟ.

HE SAT ME ON THE NECK.
ΜΟΥ ΚΑΘΙΣΕ ΣΤΟ ΛΑΙΜΟ.

HOW FROM HERE MORNING MORNING?
ΠΩΣ ΑΠΟ ΕΔΩ ΠΡΩΙ ΠΡΩΙ;

I 'VE PLAYED THEM!
ΤΑ 'ΧΩ ΠΑΙΞΕΙ!

I AM DOGBORED.
ΣΚΥΛΟΒΑΡΙΕΜΑΙ.

I CAME OUT OF MY CLOTHES.
ΒΓΗΚΑ ΑΠΟ ΤΑ ΡΟΥΧΑ ΜΟΥ.

I DON'T HAVE FACES TO COME OUT.
ΔΕΝ ΕΧΩ ΜΟΥΤΡΑ ΝΑ ΒΓΩ ΕΞΩ.

I DON'T KNOW CHRIST.
ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΧΡΙΣΤΟ.

I DON'T KNOW MY BLINDNESS.
ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΗΝ ΤΥΦΛΑ ΜΟΥ.

I MADE HER LOTTERY.
ΤΗΝ ΕΚΑΝΑ ΛΑΧΕΙΟ.

I MADE THEM SEA.
ΤΑ ΕΚΑΝΑ ΘΑΛΑΣΣΑ.

I HAVE SPIT THEM.
ΤΑ 'ΧΩ ΦΤΥΣΕΙ.

I SAW THE CHRIST SOLDIER.
ΕΙΔΑ ΤΟ ΧΡΙΣΤΟ ΦΑΝΤΑΡΟ.

I STAYED BONE.
ΕΜΕΙΝΑ ΚΟΚΑΛΟ.

I TOOK THEM TO THE SKULL.
ΤΑ ΠΗΡΑ ΣΤΟ ΚΡΑΝΙΟ.

I MADE BLACK EYES TO SEE YOU.
ΕΚΑΝΑ ΜΑΥΡΑ ΜΑΤΙΑ ΝΑ ΣΕ ΔΩ.

I TOOK MY THREE.
ΠΗΡΑ ΤΑ ΤΡΙΑ ΜΟΥ.

I'M SITTING ON IGNITED COALS.
ΚΑΘΟΜΑΙ ΣΕ ΑΝΑΜΜΕΝΑ ΚΑΡΒΟΥΝΑ.

IT BREAKS HER TO ME
ΜΟΥ ΤΗΝ ΣΠΑΕΙ

ΙΤ DIDN'T SIT ON US
ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΚΑΤΣΕ

IT HAPPENED THE COME TO SEE
ΕΓΙΝΕ ΤΟ ΕΛΑ ΝΑ ΔΕΙΣ

IT RAINED CHAIR LEGS.
ΕΒΡΕΞΕ ΚΑΡΕΚΛΟΠΟΔΑΡΑ.

IT SAYS!
ΛΕΕΙ!

LIKE THE SNOOWS!
ΣΑΝ ΤΑ ΧΙΟΟΟΝΙΑ.

LIKE THE UNFAIR CURSE.
ΣΑΝ ΤΗΝ ΑΔΙΚΗ ΚΑΤΑΡΑ.

MARROWS DRUMS!
ΚΟΛΟΚΥΘΙΑ ΤΟΥΜΠΑΝΑ!

ΜΑRROWS WITH OLIVE AND OREGANO
ΚΟΛΟΚΥΘΙΑ ΛΑΔΟΡΥΓΑΝΗ

NO WE PLAY!
ΟΧΙ ΠΑΙΖΟΥΜΕ!

OF THE GAY!
ΤΟΥ ΠΟΥΣΤΗ!

PALE I CUT IT.
ΧΛΩΜΟ ΤΟ ΚΟΒΩ.

SHIT AND FROMSHIT.
ΣΚΑΤΑ ΚΑΙ ΑΠΟΣΚΑΤΑ.

SUNDAY SHORT FEAST.
ΚΥΡΙΑΚΗ ΚΟΝΤΗ ΓΙΟΡΤΗ.

SHIT HIGH AND GAZE.
ΧΕΣΕ ΨΗΛΑ ΚΙ ΑΓΝΑΝΤΕΥΕ.

SLOW THE CABBAGES.
ΣΙΓΑ ΤΑ ΛΑΧΑΝΑ.

SLOW THE MUCH OIL!
ΣΙΓΑ ΤΟΝ ΠΟΛΥΕΛΑΙΟ!

SOMETHING'S RUNNING AT THE GYPSIES.
ΚΑΤΙ ΤΡΕΧΕΙ ΣΤΑ ΓΥΦΤΙΚΑ.

TELL IT SO HOUR
ΠΕΣ ΤΟ ΤΟΣΗ ΩΡΑ

TO SAY THE FIGS-FIGS AND THE TUB-TUB.
ΝΑ ΛΕΜΕ ΤΑ ΣΥΚΑ-ΣΥΚΑ ΚΑΙ ΤΗ ΣΚΑΦΗ-ΣΚΑΦΗ.

THE BAD YOUR WEATHER!
ΤΟΝ ΚΑΚΟ ΣΟΥ ΤΟΝ ΚΑΙΡΟ!

ΤΗΕ ΒLIND'S RIGHT
ΤΟΥ ΣΤΡΑΒΟΥ ΤΟ ΔΙΚΙΟ

ΤΗΕ ΕΝD OF ALL
ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ

THE UNIVERSITY IS AT DEVIL'S MOTHER.
ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟΥ ΔΙΑΟΛΟΥ ΤΗ ΜΑΝΑ.

THEY DON'T CHEW.
ΔΕΝ ΜΑΣΑΝΕ.

THEY BECAME ROBES - ROBES UNBUTTONED.
ΕΓΙΝΑΝ ΡΟΜΠΕΣ - ΡΟΜΠΕΣ ΞΕΚΟΥΜΠΩΤΕΣ.

ΤΗΕΥ DID HER FROM HAND
ΤΗΝ ΕΚΑΝΑΝ ΑΠΟ ΧΕΡΙ

THIS IS DEWATERED.
ΕΙΝΑΙ ΞΕΝΕΡΩΤΟ.

ΤΗREE-BLANKET PARTY
ΤΡΙΚΟΥΒΕΡΤΟ ΓΛΕΝΤΙ

UNTIL YOU GET MARRIED IT WILL JOHN
ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΠΑΝΤΡΕΥΤΕΙΣ ΘΑ ΓΙΑΝΝΕΙ

WE DRANK HIM.
ΤOΝ ΗΠΙΑΜΕ.

WE CONFUSED OUR THIGHS.
ΜΠΛΕΞΑΜΕ ΤΑ ΜΠΟΥΤΙΑ ΜΑΣ.

WELCOME MY EYES THE TWO
ΚΑΛΩΣ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΟΥ ΤΑ ΔΥΟ

WHORE'S BANISTER.
ΤΗΣ ΠΟΥΤΑΝΑΣ ΤΟ ΚΑΓΚΕΛΟ.

WHO PAYS THE BRIDE?
ΠΟΙΟΣ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΤΗ ΝΥΦΗ;

WHATEVER YOU REMEMBER YOU ARE GLAD.
ΟΤΙ ΘΥΜΑΣΑΙ ΧΑΙΡΕΣΑΙ.

WILL I TAKE OUT THE SNAKE FROM THE HOLE?
ΕΓΩ ΘΑ ΒΓΑΛΩ ΤΟ ΦΙΔΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΥΠΑ;

WITH THIS SIDE TO SLEEP.
ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΝΑ ΚΟΙΜΑΣΑΙ.

YOU ARE FOR THE FESTIVALS.
ΕΙΣΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΑ.

YOU HAVE VERY NICE LEATHER.
ΕΧΕΙΣ ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΟ ΔΕΡΜΑ.

YOU ΑRE THE SHOPPING.
ΕΙΣΑΙ ΨΩΝΙΟ.

YOU ATE MY EARS.
ΜΟΥ ΕΦΑΓΕΣ ΤΑ ΑΥΤΙΑ.

YOU CHANGED MY LIGHTS
ΜΟΥ ΑΛΛΑΞΕΣ ΤΑ ΦΩΤΑ

YOU OWE ME YOUR HORNS.
ΜΟΥ ΧΡΩΣΤΑΣ ΤΑ ΚΕΡΑΤΑ ΣΟΥ.

ΥΟU TAKE HIM AND YOU INCLINE
ΤΟΝ ΠΕΡΝΕΙΣ ΚΑΙ ΓΕΡΝΕΙΣ

YOU RECKON WITHOUT THE HOTEL OWNER.
ΥΠΟΛΟΓΙΖΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΤΟΝ ΞΕΝΟΔΟΧΟ.

YOU WILL EAT WOOD.
ΘΑ ΦΑΣ ΞΥΛΟ.

YOU WILL SEE JESUS SOLDIER
ΘΑ ΔΕΙΣ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ ΦΑΝΤΑΡΟ

YOUR EYE THE CROSSEYED.
ΤΟ ΜΑΤΙ ΣΟΥ Τ' ΑΛΛΗΘΩΡΟ.

YOUR MIND AND A POUND AND THE PAINTER'S BRUSH.
ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΣΟΥ ΚΑΙ ΜΙΑ ΛΥΡΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΜΠΟΓΙΑΤΖΗ Ο ΚΟΠΑΝΟΣ.

Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2011

Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2011

Άκου ανθρωπάκο


Ο έρωτας, η εργασία και η γνώση είναι οι αστείρευτες πηγές της ζωής, αυτές πρέπει να την κυβερνούν.

~~

Ο μεγάλος άνθρωπος ξέρει πότε και που είναι μικρός. Ο Ανθρωπάκος δεν ξέρει ότι είναι μικρός και φοβάται να το μάθει.

~~

Οι καταπιεστές σου προέρχονται απ' την τάξη σου, όπως στο παρελθόν προέρχονταν απ' τα ανώτερα κοινωνικά στρώματα. Αυτοί είναι ακόμα μικρότεροι από σένα, ανθρωπάκο. Γιατί πρέπει κάποιος να ναι πολύ μικρός, για να γνωρίζει την αθλιότητα στην πράξη και μετά να χρησιμοποιεί τη γνώση του αυτή για να σε καταπιέσει πιο σκληρά, πιο ανελέητα.

~~

Μπορούν μόνο να σκέφτονται για σένα, όχι με σένα.

~~

Αλλά δεν έχεις το σθένος να πετάξεις όλο και πιο ψηλά, ν' αφήσεις την αγαλλίαση να σε μεταφέρει στα ουράνια. Φοβάσαι το πέταγμα, φοβάσαι το ύψος και το βάθος.

~~

Μπέρδεψες τις "οικονομικές συνθήκες" με το "βιομηχανικό εξοπλισμό", την απελευθέρωση του ανθρώπου με το "μεγαλείο του κράτους", τη θέληση για θυσίες για ένα μεγάλο σκοπό με την ηλίθια βοδινή "κομματική πειθαρχία", τον ξεσηκωμό εκατομμυρίων ανθρώπων με την παρέλαση των τανκς, τη σεξουαλική απελευθέρωση με το βιασμό κάθε γυναίκας που έπεφτε στα χέρια σου, όταν μπήκες στη Γερμανία.

~~

Θέλεις την αλήθεια σ' ένα καθρέφτη, όπου δεν μπορείς να την αγγίξεις.

~~

Η αγάπη, η δουλειά και η γνώση δεν έχουν πατρίδα, δεν ξέρουν τελωνειακούς σταθμούς και δε φοράνε στρατιωτικές στολές.

~~

Κόφτο, Ανθρωπάκο! Είσαι και θα είσαι αιώνια ο μετανάστης. Τυχαία βρέθηκες σ' αυτό το κόσμο και σιωπηλά θα τον αφήσεις. Κραυγάζεις επειδή φοβάσαι θανάσιμα.

~~

Άλλαξε τις ψευδαισθήσεις σου με λίγη αλήθεια.

~~

Μετά τη Γερμανική καταστροφή σε βρήκα μισοπεθαμένο απ' την πείνα σε ένα πάρκο. Μου είπες ότι η "ερυθρά βοήθεια" του κόμματος σου αρνήθηκε να σε βοηθήσει γιατί, έχοντας χάσει το βιβλιάριο σου, δεν μπορούσες να αποδείξεις ότι ήσουν μέλος του κόμματος.

~~

Περιφρονείς οτιδήποτε είναι κοντά σου.

~~

Η τέχνη, όπως και η πραγματική επιστήμη δεν ανέχεται δεσμά.

~~

Είσαι ΣΠΟΥΔΑΙΟΣ, Ανθρωπάκο, όταν δεν είσαι μικρός και μικροπρεπής.

~~
"Πατέρα, ο ήλιος έφυγε. Πού πήγε; Θα ξαναγυρίσει γρήγορα;" Και του απαντώ: "Ναι, γιε μου θα ξανάρθει γρήγορα για να μας ζεστάνει."

~~

"μέσα σε χίλιους κιβωτούς ο λόγος μου θα πλέει πάνω απ' τους κατακλυσμούς. Στο τέλος θα νικήσει!"
 
 

Φράσεις από το βιβλίο του Βίλχελμ Ράιχ <<Άκου ανθρωπάκο>>

Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2011

Φιδάκι ΙΚΑ


Άλλο ένα συναρπαστικό παιχνίδι από την σειρά "Παίζω και Μαθαίνω"! Τώρα, με το φιδάκι ΙΚΑ, μπορείτε εσείς και τα παιδιά σας να περάσετε ατελείωτες ώρες προσπαθώντας να πάρετε σύνταξη! Δώστε στα βλαστάρια σας μία επιμορφωτική και δημιουργική προπόνηση για το μέλλον! Πάρτε πιόνια και ζάρι και ξεκινήστε!

ZEITGEIST: MOVING FORWARD


Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2011

Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2011

Ποίηση


Η ποίηση είναι η αναζήτηση του ανεξήγητου
Στήβενς

Η ποίηση αρχίζει πάντα, όταν κάποιος που πρόκειται να γίνει ποιητής, διαβάζει ένα ποίημα.
Μίλτον

Η ποίηση μας δημιουργεί την εντύπωση, όχι πως ανακαλύψαμε κάτι καινούργιο, αλλά πως θυμηθήκαμε κάτι που είχαμε ξεχάσει.
Μπράντλεϋ

Η ποίηση είναι το καταφύγιο που φθονούμε.
Καρυωτάκης

Η ποίηση είναι ένας φασιανός που χάνεται στους θάμνους
Στήβενς

Η ποίηση έχει τις ρίζες της στην ανθρώπινη ανάσα.
Σεφέρης

Η ποίηση υπαγορεύεται από ένα δαιμόνιο, αν και θα ήταν υπερβολή να το χαρακτηρίσει κανείς αγγελικό.
Ζεζλάβ Μίλοζ

Η ποίηση είναι έκφραση, αν ένας στίχος είναι έκφραση, αν καθένα από τα μέρη που απαρτίζουν ένα στίχο, κάθε μία λέξη, είναι εκφραστικά μόνα τους.
Κρότσε

Η ποίηση δεν είναι ο τρόπος να μιλήσουμε αλλά ο καλύτερος τοίχος να κρύψουμε το πρόσωπό μας.
Αναγνωστάκης

Η ομορφιά καραδοκεί. Αν είμαστε ευαίσθητοι, θα την αισθανθούμε μέσα στην ποίηση όλων των γλωσσών.
Μπόρχες

Η ποίησις είναι ανάπτυξις στίλβοντος ποδηλάτου.
Εμπειρίκος

Η ποίηση αρχίζει με την επίγνωση εκ μέρους μας όχι της Πτώσης, αλλά του ότι πέφτουμε.
Μπλουμ

'Οταν διαβάζουμε ένα καλό ποίημα, φανταζόμαστε πως κι εμείς θα μπορούσαμε να το έχουμε γράψει, πως το ποίημα προϋπήρχε μέσα μας.
Μπόρχες

Η ποίηση ένα πράγμα ανάλαφρο, ιερό και φτερωτό.
Πλάτων

Η ποίηση δεν είναι ένα ελευθέρωμα της συγκίνησης, αλλά απόδραση από τη συγκίνηση. Δεν είναι έκφραση της προσωπικότητας, αλλά απόδραση από την προσωπικότητα.
Έλιοτ

Η ποίηση είναι η πιο πυκνή μορφή προφορικής έκφρασης.
Πάουντ

Η ποιότητα ενός μεγάλου ποιητή είναι πανταχού παρούσα και πουθενά ορατή σαν μία ξεχωριστή συγκίνηση.
Κόλεριτζ ή Ντε Κουίνσυ

Αν κάποιος μάθει καλά ελληνικά, μπορεί να βρει σχεδόν "ολόκληρη την ποίηση" στον Όμηρο.
Πάουντ

Είναι παράξενο πως γράφει κανείς ποιήματα.
Σεφέρης

Οι ποιητές όλων των εποχών έλαβαν μέρος στη συγγραφή ενός Μεγάλου Ποιήματος αενάως εν εξελίξει.
Σέλλεϋ

Στην ίδια την ουσία της ποίησης υπάρχει κάτι το απρεπές: Φανερώνονται πράγματα που δεν ξέραμε πως τα κρύβαμε μέσα μας και τρομάζουμε σα να είχε ξεπηδήσει μια τίγρης και στεκόταν μπροστά μας στο φως τινάζοντας την ουρά της.
Σέσλαβ Μίλοζ

Όλη η ποίηση είναι ποίηση πειραματική.
Στήβενς

Η ποίηση είναι η αιτία που φθείρει το κάθε τι από το μη είναι στο είναι.
Πλάτωνας

Όλοι μας ονειρευόμαστε πολύ κάθε νύχτα, αλλά το πρωί έχουμε ξεχάσει το ενενήντα τοις εκατό απ’ όσα έγιναν. Γι’ αυτό οι ποιητές είναι τόσο σημαντικοί για την κοινωνία.Οι ποιητές θυμούνται τα όνειρά μας για λογαριασμό μας.
Tom Robbins

Η ποίηση είναι ανάπτυξη ενός επιφωνήματος.
ΒΑΛΕΡΥ

Η ποίηση είναι ανάπτυξη στίλβοντος ποδηλάτου.
ΕΜΠΕΙΡΙΚΟΣ

Η ποίηση είναι το καταφύγιο που φθονούμε…
ΚΑΡΥΩΤΑΚΗΣ

Ο ποιητής άναψε ένα βράδυ όλα τα φώτα του μυαλού του κι έφτιαξε μιαν έκρηξη, που θα μπορούσε να είναι και δική σου…
ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ

Ο ποιητής κληρονόμος πουλιών που έστω και με σπασμένα φτερά πρέπει να πετάει.
ΣΑΧΤΟΥΡΗΣ

Η ποίηση μοιάζει ανάρρωση γλυκιά με απουσίες δικαιολογημένες….. Με τέσσερις αισθήσεις γυρίζει ή με έξι ραβδοσκοπώντας φλέβες του ουρανού ώσπου σκοντάφτει στον προτελευταίο στίχο…..
Ο τελευταίος στίχος δεν μένει πάντα τελευταίος. Κάποτε γίνεται πρώτος στίχος ενός ποιήματος που γράφει κάποιος αναγνώστης.
ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΚΑΝΑΣ

Η ποίηση πρέπει να 'ναι ένα ζαχαρωμένο βότσαλο.Πάνω που θα 'χεις γλυκαθεί να σπας τα δόντια σου.
ΑΡΓΥΡΗΣ ΧΙΟΝΗΣ

Ο ποιητής, ένας δήθεν αδιάφορος που κρύβει τα χέρια του στις τσέπες.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΣ

Ποίηση χαρταετός που ξέφυγε απ' τα χέρια παιδιού, πεταλούδα που γλιτώνει απ' τη φωτιά, νύχτα στρωμένη τσιγάρα λέξεις …
ΘΩΜΑΣ ΓΚΟΡΠΑΣ

Το ποίημα θέλω να είναι νύχτα, περιπλάνηση σε ξεμοναχιασμένους δρόμους και σε αρτηρίες όπου η ζωή χορεύει.
ΝΙΚΟΣ ΑΛΕΞΗΣ ΑΣΛΑΝΟΓΛΟΥ

Η ποίηση είναι δυο θαμποί προβολείς μες στην ομίχλη, ένα δελτάριο σε φίλους που λείπουν με τη μοναδική λέξη ΖΩ.
ΑΝΑΓΝΩΣΤΑΚΗΣ

Η ποίηση είναι μια λύτρωση ατομική - αν όχι ανάδειξη. Μπορείς μιαν άκρη μόνο της αλήθειας να σηκώσεις, να ρίξεις λίγο φως στην πλαστογραφημένη σου ζωή.
ΤΙΤΟΣ ΠΑΤΡΙΚΙΟΣ

Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2011

Τρέξε λοιπόν...


Ξεκίνησες πάλι να τρέχεις, αυτή την φορά είχες ετοιμαστεί από νωρίς. Μπορεί να ήταν η ευκαιρία σου ν' αποδείξεις κάτι. Δεν ξέρεις τι ακριβώς αλλά δεν σε νοιάζει, αρκεί να το αποδείξεις. Ναι σου φτάνει.. Βέβαια καθώς φεύγεις αφήνεις πολλά πίσω σου, άλλα τα βλέπεις γρήγορα να περνούν και άλλα μπορεί να μην τα είδες και καθόλου, υπήρχαν όμως μερικά που κάνεις ότι δεν τα έχεις δει απλά τ' αφήνεις πίσω. Τρέχοντας βλέπεις πολλούς να είναι μαζί σου ο καθένας για άλλο λόγο, από τα πρόσωπά τους ζήτημα είναι αν θα θυμάσαι ένα δυο μέχρι το τέλος. Αυτή την φορά η προπόνηση σε έχει βελτιώσει, μια ικανοποίηση έρχεται καθώς αναγνωρίζεις τις προσπάθειες που έχεις κάνει. Μπαίνεις στην τελική ευθεία έχοντας μόνο δυο άτομα μπροστά σου και λίγα μέτρα για το τέλος. Αυτά τα λίγα μέτρα σου φαντάζουν ατελείωτα, έτσι βάζοντας όλη σου την ψυχή και την αντοχή σου περνάς έναν ακόμα και σου μένει ο τελευταίος. Μπορεί η αντοχή σου να έχει τελειώσει, τώρα πια υπάρχει μόνο ο ενθουσιασμός για το τέλος και ο εγωισμός. Φτάνουν κ αυτά και γίνεσαι.. πρώτος! Έφτασες, επιτέλους στον στόχο σου και κάνεις το τελευταίο βήμα που είναι ικανό να σου δώσει την απόδειξη που ζητάς. Ένα απλό και συνάμα ζόρικο βήμα. Τώρα πια δεν έχεις ώρα να κοιτάξεις ποιος ακολουθεί η ποιους άφησες πίσω.. έχεις φτάσει σ' αυτό που ήθελες.. τον τερματισμό! Μετά από λίγα λεπτά όμως ο κόσμος που ήταν γύρο σου και χειροκροτούσε έφυγε! Μπορεί να το ήξερες αλλά σου κακοφάνηκε.. Ναι! Τότε ήταν το τέλος..