Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2011

Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2011

Πώς να αντιμετωπίσετε με επιτυχία την αποτυχία



Χαμηλή απόδοση, ανεπαρκή αποτελέσματα, κακές αποφάσεις: όσο κι αν προσπαθούμε να τα αποφύγουμε, όλα τα παραπάνω είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής. Τι μπορούμε να κάνουμε όταν όλα έχουν πάει στραβά; Πώς θα ξεπεράσουμε την αποτυχία; Ακολουθεί φύλλο πορείας για… καπετάνιους που ναυάγησαν.

«Καθένας αντιδρά διαφορετικά στην αποτυχία: ορισμένοι κατηγορούν αμέσως τους άλλους, ενώ κάποιοι αναλαμβάνουν όλη την ευθύνη, ακόμη και αν κάτι τέτοιο τους αδικεί», λέει το περιοδικό Harvard Business Review. Την επόμενη φορά που θα έρθετε αντιμέτωποι με το δυσάρεστο συναίσθημα της κακής απόδοσης, αντισταθείτε στον πειρασμό να ρίξετε κάπου το φταίξιμο, προτείνει το περιοδικό. Αντιθέτως, δοκιμάστε τα εξής:

1. Χρόνος
Σκεφτείτε πριν κάνετε οτιδήποτε. Μην αντιδράσετε αμέσως και παρορμητικά. Αν λειτουργήσετε έτσι, ενδεχομένως να επιδεινώσετε την κατάσταση. Δώστε στον εαυτό σας χρόνο να σκεφτεί όλες τις πιθανές αιτίες που οδήγησαν στην αποτυχία, αλλά και διαφορετικά σενάρια διαχείρισης της κρίσης.

2. Επικοινωνία
Ακούστε και επικοινωνήστε. Μην υποθέτετε ότι ξέρετε τι σκέφτονται οι άλλοι. Συζητήστε μαζί τους, μάθετε τις δικές τους σκέψεις και μετά εξηγήστε τους τις πράξεις και τις προθέσεις σας.

3. Εμπειρία
Πάρτε το μάθημα. Λάθη γίνονται. Μπορεί να φταίτε εσείς, μπορεί κάποιος άλλος, ή και κανένας. Αντί να σπαταλάτε χρόνο στο «αυτομαστίγωμα», αξιοποιήστε το παρελθόν ώστε να φροντίσετε για το μέλλον σας. Εξετάστε διαφορετικές υποθέσεις για το πώς και το γιατί φτάσατε στο αρνητικό αποτέλεσμα έτσι ώστε να μειώσετε τις πιθανότητες να ξανασυμβεί. Το νόημα της «εμπειρίας» είναι ότι κερδίζετε γνώση και κατανόηση από τα γεγονότα. Έτσι αυτό που κάνετε, μπορείτε πλέον να το κάνετε καλύτερα.

4. Αποστασιοποίηση
Μην ταυτίζεστε με μία αποτυχημένη ενέργεια, θεωρώντας ότι είστε αποτυχημένος γενικότερα. Κολλώντας στον εαυτό σας την ταμπέλα του αποτυχημένου, κλείνετε την πόρτα σε οποιαδήποτε πιθανότητα να φτάσετε στην επιτυχία.


Και ένα παράδειγμα από την ιστορία

Ο Τόμας Έντισον χρειάστηκε να κάνει σχεδόν 10.000 αποτυχημένες δοκιμές προτού παρουσιάσει στον κόσμο τον ηλεκτρικό λαμπτήρα. Όταν τον ρώτησαν πώς τα κατάφερε, είπε πως έπρεπε πρώτα να δοκιμάσει 9.999 τρόπους για το πώς να μην εφεύρει μία λάμπα. Στη συνέχεια χρησιμοποίησε όλη τη γνώση που αποκόμισε, για να αλλάξει τη στρατηγική του ώστε να έχει το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Μια εικόνα χίλιες λέξεις 11


Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2011

ΟΙ ΕΠΤΑ ΣΟΦΟΙ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑΣ


ΒΙΑΣ ο ΠΡΙΗΝΕΥΣ- ΧΕΙΛΩΝ ο ΣΠΑΡΤΙΑΤΗΣ - ΚΛΕΟΒΟΥΛΟΣ ο ΛΙΝΔΙΟΣ - ΠΕΡΙΑΝΔΡΟΣ ο ΚΟΡΙΝΘΙΟΣ ΘΑΛΗΣ ο ΜΙΛΗΣΙΟΣ - ΠΙΤΤΑΚΟΣ ο ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ - ΣΟΛΩΝ ο ΑΘΗΝΑΙΟΣ


1) Βίας από την Πριήνη "Τους πλείονας κακούς" δηλ. οι περισσότεροι είναι κακοί
2) Θαλής από τη Μίλητο "Εγγύην Φεύγην" δηλ. να αποφεύγεις να μπαίνεις εγγυητής
3) Κλεόβουλος από τη Λίνδο "Πάν μέτρον άριστον" δηλ. καθετί που γίνεται με μέτρο είναι το καλύτερο
4) Περίανδρος από την Κόρινθο "Χόλου κρατέειν" δηλ. να συγκρατείς την οργή σου
5) Πιττακός από τη Μυτιλήνη "Ουδέν άγαν" δηλ. να μην είσαι σε τίποτα υπερβολικός
6) Σόλωνας από την Αθήνα "Τέρμα δ' οράν βιότοιο" δηλ. πρέπει πάντα να φροντίζεις για το καλό τέλος της ζωής σου
7) Χίλωνας από τη Λακεδαίμονα "Γνώθι σεαυτόν" δηλ. γνώρισε καλά τον εαυτό σου
Οι Επτά Σοφοί έζησαν και χάρισαν τη γνώση και την εμπειρία τους κατά τον 6ο και τον 7ο αιώνα π.Χ., σύμφωνα με ιστορικές καταγραφές, αποτελούν ορόσημο στην ιστορία της αρχαίας Ελλάδας.
Ησαν οι θεμελιωτές της αρχαίας ελληνικής φιλοσοφίας.
Πρωταρχικό μέλημα των Επτά Σοφών ήταν να διδάξουν πού έγκειται η αληθινή ευδαιμονία του ανθρώπου ως πολίτη και ως ατόμου, τονίζοντας πάντα πως ο άνθρωπος είναι πρώτα άτομο και μετά πολίτης.
Οι Επτά Σοφοί προέρχονταν από διαφορετικές επιστήμες (ιατρική, αστρονομία, αρχιτεκτονική, νομικές επιστήμες κ.λ.π.) και αναζητούσαν τις αληθινές απαντήσεις σε θέματα κοινωνικά, θρησκευτικά, πολιτικά, επιστημονικά και ηθικά.
Μέσα από τις «πνευματικές» αναζητήσεις και τα Συμπόσια των Επτά Σοφών, «χτίστηκε» μία γέφυρα που κατάφερε να συνενώσει τις διαφορετικές φυλές και πόλεις του Ελλαδικού χώρου. Έτσι, δημιουργήθηκε μία ευρύτερη και ιδανική πατρίδα, κοινή για τους απανταχού Έλληνες.

Οι 3 «χρυσές» ερωτήσεις που σε οδηγούν όπου θες!


Τι, γιατί και πώς… τρεις μαγικές λέξεις που μπορούν να σε βοηθήσουν να οργανώσεις σωστά τη σκέψη σου. Μια απλή και εύκολη τεχνική για να πραγματοποιήσεις αυτά που θέλεις, είτε σε επαγγελματικό, είτε σε προσωπικό επίπεδο. Ιδού λοιπόν οι 3 ερωτήσεις που μπορούν να σε βοηθήσουν αποτελεσματικά και «κρύβουν» το μυστικό της επιτυχίας:

Τι; Ξεκαθάρισε  τι ακριβώς θέλεις, ποιος ακριβώς είναι ο σκοπός σου. Τι είναι αυτό που θέλεις; Όσο πιο ξεκάθαρος είναι ο στόχος σου, τόσο πιο εύκολη γίνεται η επίτευξή του.

Γιατί; Ποια είναι τα κίνητρά σου; Γιατί θέλεις να κάνεις κάτι; Όταν έχεις ξεκάθαρους λόγους για να κάνεις κάτι, θα βρεις εύκολα και τον κατάλληλο τρόπο για να το πετύχεις. Το «γιατί» είναι πολύ σημαντικό, καθώς τα ισχυρά κίνητρα είναι αυτά που τελικά οδηγούν στη δράση. Βρες αρκετούς λόγους για να θελήσεις πραγματικά να κάνεις κάτι ? όταν είναι περισσότεροι οι λόγοι, είναι μεγαλύτερη και η θέλησή μας.

Πώς; Χρειάζεσαι πάντα μια μεθοδολογία, ένα σχέδιο ή ένα πλάνο για να βρείς τους σωστούς τρόπους να πετύχεις αυτό που θέλεις. Οργάνωσε σωστά τη σκέψη σου και ετοιμάσε το κατάλληλο, κάθε φορά, πλάνο. Μη ξεχνάς ότι πρέπει να είσαι ευέλικτος: Δοκίμασε κάτι: Εάν δεν λειτουργεί και δεν  έχει το επιθυμητό αποτέλεσμα, δοκίμασε κάτι άλλο. Όταν το «τι» και το «γιατί» είναι ξεκάθαρα, θα βρεις  και το ιδανικό «πως».

Συνεπώς, θυμήσου: τι, γιατί και πώς. Κάνε  ένα απλό τεστ: σκέψου τώρα τι θες να κάνεις , πάρε ένα χαρτί και γράψ το. Γράψτο όσο πιο συγκεκριμένα μπορείς, προσθέστε τους λόγους για τους οποίους θέλεις να το κάνεις – όσους πιο πολλούς λόγους βρεις, τόσο το καλύτερο – και φτιάξε ένα ξεκάθαρο πλάνο για το πώς θα το πετύχεις. Χρησιμοποιείσαι αυτήν την τεχνική και τα αποτελέσματα θα σε εκπλήξουν!

Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2011

Δίκαιος - Δικαιοσύνη


  • «Ανάμεσα στους ανθρώπους, σπάνια βρίσκει κανείς την ανδρεία και τη φρόνηση, απ' όλα δε τα αγαθά το πιο σπάνιο είναι η δικαιοσύνη.»
    Πλούταρχος 
  • «Άνθρωπος δίκαιος είναι όχι εκείνος που δεν αδικεί, αλλά εκείνος που ενώ μπορεί να αδικήσει δεν θέλει να αδικήσει.»
    Φιλήμων
  • «Δεν μαθαίνει κανένας παρά μόνο τη μισή αλήθεια, όταν ακούει τη μία παράταξη απ' τις δύο.»
    Αισχύλος
  • «Δικαιοσύνη είναι ο σεβασμός της αξιοπρέπειας του ανθρώπου, που εκδηλώνεται αυτόματα και εξασφαλίζεται αμοιβαία.»
    Πιερ Ζοζέφ Προυντόν
  • «Η δικαιοσύνη ανυψώνει το έθνος.»
    Σολομών
  • «Η δικαιοσύνη βρίσκεται ανάμεσα στην υπερβολική επιείκεια και την ανθρώπινη σκληρότητα.»
    Ντενί Ντιντερό
  • «Η δικαιοσύνη λάμπει και μέσα σε φτωχόσπιτα που καπνίζουν και τιμά τους ευσεβείς. Περιφρονεί τη ζωηρόχρωμη αναλαμπή του χρυσού που αποκτήθηκε από λερωμένα χέρια, γιατί είναι συνηθισμένη να πάει κοντά στην αγιότητα και όχι να υποκλίνεται μπροστά στα πλούτη, και κρίνει ανάλογα κάθε πράξη.»
    Αισχύλος 
  • «Ινδοί, Πέρσες, Χριστιανοί ή Εβραίοι, αν θέλουμε να ζήσουμε σαν ένα έθνος, πρέπει το συμφέρον του καθενός να γίνει συμφέρον όλων. Η μοναδική σκέψη μας πρέπει να είναι η δικαιοσύνη, για τον καθένα από εμάς.»
    Μαχάτμα (Μοχαντάς Καραμτσάντ) Γκάντι
  • «Καθώς φαίνεται, η δικαιοσύνη είναι τετράγωνη, σ' όλα τα μέρη ίση και όμοια.»
    Πυθαγόρας
  • «Μόνο ασκούμενοι στις δίκαιες πράξεις γινόμαστε δίκαιοι. Ασκούμενοι σε πράξεις μετριοπαθείς γινόμαστε μετριοπαθείς και ασκούμενοι σε πράξεις θαρραλέες γινόμαστε θαρραλέοι.»
    Αριστοτέλης
  • «Να μην ζηλεύεις κανέναν από εκείνους που κερδίζουν με αδικίες, αλλά περισσότερο να τιμάς εκείνους που με δικαιοσύνη ζημιώθηκαν.»
    Ισοκράτης
  • «Να προτιμάς δίκαιη φτώχια παρά άδικο πλούτο, γιατί η δικαιοσύνη είναι καλύτερη απ' τα χρήματα, γιατί αυτά μεν ωφελούν μονάχα τους ζωντανούς, εκείνη δε προετοιμάζει δόξα και στους πεθαμένους.»
    Ισοκράτης
  • «Ο σεβασμός των δικαιωμάτων του άλλου ονομάζεται δικαιοσύνη. Κάθε παραβίαση ενός, οποιουδήποτε, απ' αυτά είναι αδικία.»
    Βικτόρ Κουζέν
  • «Τα άτομα υπακούουν στους δυνατούς, αλλά σέβονται μόνο τους δίκαιους.»
    Ρεϊμόν Αρόν
  • «Χωρίς εξέταση μην τιμωρείς κανέναν.»
    Σωκράτης

Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2011

Shit Happens!


Είναι μια απ' τις φράσεις που μπορεί να πει κάποιος σε διάφορες στιγμές τις ζωής του. Απο την πιο μικρή ατυχία μέχρι και κάτι σοβαρό. Είναι ένας <<ανέμελος>> τρόπος να αφήσεις πίσω σου κάτι στραβό που σε πείραξε. Μπορεί η προέλευση της να είναι αβέβαιη, αλλά είναι φράση που χρησιμοποιείται ως μια απλή υπαρξιακή παρατήρηση ότι η ζωή είναι γεμάτη ατέλειες, τη συναντούμε και ως «Asi es la vida>> ή  <<C'est la vie>>. Η φράση είναι μια αναγνώριση ότι κακά πράγματα συμβαίνουν στους ανθρώπους χωρίς κανέναν ιδιαίτερο λόγο και αυτό πιστεύω είναι η μαγεία της.



Ideology and Religion Shit List

Taoism: Shit happens.
Confucianism: Confucius say, "Shit happens."
Buddhism: If shit happens, it isn't really shit.
Islam: If shit happens, it is the will of Allah.
Islam #2: If shit happens, kill the person responsible.
Islam #3: If shit happens, blame Israel.
Catholicism: If shit happens, you deserve it.
Protestantism: Let shit happen to someone else.
Presbyterian: This shit was bound to happen.
Episcopalian: It's not so bad if shit happens, as long as you serve the right   wine with it.
Methodist: It's not so bad if shit happens, as long as you serve grape juice   with it.
Congregationalist: Shit that happens to one person is just as good as shit that   happens to another.
Unitarian: Shit that happens to one person is just as bad as shit that happens   to another.
Lutheran: If shit happens, don't talk about it.
Fundamentalism: If shit happens, you will go to hell, unless you are born again.
Fundamentalism #2: If shit happens to a televangelist, it's okay.
Fundamentalism #3: Shit must be born again.
Judaism: Why does this shit always happen to us?
Calvinism: Shit happens because you don't work.
Seventh Day Adventism: No shit shall happen on Saturday.
Creationism: God made all shit.
Secular Humanism: Shit evolves.
Christian Science: When shit happens, don't call a doctor - pray!
Christian Science #2: Shit happening is all in your mind.
Rastafarianism: Let's smoke this shit!
Zoroastrianism: Shit happens half on the time.
Alcoholics Anonymous:  Shit happens-one day at a time!
(πηγή: http://thejaywalker.com/pages/shit_happens.html )


Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2011

Απαντήσεις Ψυχολογικού Τεστ


Το ζωάκι που διαλέγουμε είναι ο σύντροφος που επιθυμούμε.
Πάντα = Δεν είναι κατοικίδιο, οπότε με τη σχέση σου δεν θέλεις να είστε φίλοι, αλλά να έχει ο καθένας τον ρόλο και την θέση του μέσα στη σχέση.
Γάτα = Είναι κατοικίδιο, οπότε πέρα από την συντροφικότητα θέλεις να είστε φίλοι και να μοιράζεστε τα πάντα με τον άνθρωπό σου.
Καμήλα = Δεν είναι κατοικίδιο, αλλά ούτε και άγριο ζώο. Γιατί, πολύ απλά έχει εξημερωθεί . Αυτό δείχνει πως θέλεις μια σχέση, αλλά υπό τις συνθήκες που εσύ θα επιβάλεις. Με λίγα λόγια θέλεις να έχεις το πάνω χέρι.

Ο τρόπος που πορεύεσαι υποδηλώνει,
αν πας μπροστά, πως νιώθεις ανώτερος της σχέσης σου,
αν πας πίσω από το ζωάκι, πως νιώθεις μικρός απέναντι στο ταίρι σου,
αν πας δίπλα - δίπλα υπάρχει μια ισορροπία μεταξύ σας,
αν το πάρεις αγκαλιά, μια υπέρ-προστατευτικότητα και μία εξάρτηση από μέρους σου,
αν το ιππεύσεις, όπως και να έχει, θέλεις να έχεις το πάνω χέρι.

Ο ανεμοστρόβιλος υποδηλώνει τα προβλήματα, πως και με ποιον τρόπο τα αντιμετωπίζεις και κατά πόσο σκέφτεσαι το ταίρι σου. Αν μένετε εκεί και τα αντιμετωπίζετε ή με οποιοδήποτε τρόπο ψάχνετε διέξοδο.

Ο κύβος είναι ο χαρακτήρας σου. Το υλικό που τον έφτιαξες υποδηλώνει, κατά πόσο εύθραυστος (ευαίσθητος) είσαι σαν άνθρωπος, ισχυρογνώμων ή μη.

Το μέγεθος είναι κατά πόσο μεγάλη ιδέα έχεις για τον εαυτό σου. Δηλαδή, κατά πόσο στις δύσκολες στιγμές ξέρεις ότι μπορείς να στηριχτείς στα πόδια σου ή θα χρειαστείς τη βοήθεια άλλου.

Η όαση είναι οι σεξουαλικές απολαύσεις, κατά πόσο σκέφτεσαι το ταίρι σου και κατά πόσο το απολαμβάνεις.

Το σπίτι είναι κατά πόσο είσαι διακριτικός με τους γύρω σου και με τις σχέσεις σου. Αν υπάρχει όριο σε κάποια πράγματα ή αν θεωρείς πως ότι γίνετε πρέπει να το γνωρίζεις, χωρίς να σε ενδιαφέρει ο άλλος.

Το κάστρο είναι η προσωπικότητά σου. Δηλαδή, όσο πιο ψηλό είναι τόσο πιο δύσκολα αφήνεστε να σας μάθουν οι άλλοι, περιγράφοντας το κάστρο περιγράφεις την προσωπικότητά σου.

Όσο για τον τάφρο...
τα νερά αν είναι καθαρά, ξέρεις τι θέλεις από την σεξουαλική σου ζωή και είναι μία ήπια και φυσιολογική,
με βρώμικο νερό, είσαι μπερδεμένος και δεν ξέρεις ακόμη αν ο σύντροφός σου σου σε καλύπτει, με ενδεχόμενο να πέσεις σε παραστρατήματα.
αν δεν υπάρχει τάφρος, πολύ απλά δεν είσαι σίγουρος για το τι θέλεις στην σεξουαλική σου ζωή και είσαι ακόμη στο ψάξιμο, της μόνιμης ή της ελεύθερης σχέσης.

Ψυχολογικό τεστ

Είστε σε μια έρημο...διαλέξτε ότι ζώο θέλετε για συντροφιά (από σκύλο, μέχρι καμήλα, φίδι, κτλ) ακόμη και αν δεν είναι κατοικίδιο.

Ενώ είστε στην έρημο διευκρινίστε πως περπατάτε...πορεύεστε μαζί? Είστε πιο πίσω από το ζώο? πιο μπροστά?
Ξαφνικά......{#}...έρχεται ανεμοστρόβιλος προς το μέρος σας....τι κάνετε? και εσείς και το ζώο.

Στη συνέχεια ενώ προσπερνάτε αυτή τη δοκιμασία, βρίσκεται έναν κύβο μπροστά σας. Ο κύβος αυτός είναι δικό σου. Μπορείς να τον φτιάξεις στο μυαλό σου σε ότι μέγεθος θέλεις και από ότι υλικό θέλεις (π.χ. στο μέγεθος ενός τραπεζιού και γυάλινος)

Συνεχίζετε στην έρημο και βλέπετε μπροστά σας μια όαση με νερό, δέντρα, κτλ. Τι κάνετε?

Στη συνέχεια φεύγετε από την όαση με το ζώο που έχετε επιλέξει και συνεχίζετε την πορεία σας. 

Κάπου στη μέση της ερήμου διακρίνετε ένα σπιτάκι...μπαίνετε μέσα και δεν υπάρχει κανείς. Ούτε μέσα ούτε έξω ούτε πουθενά, αλλά παρόλα αυτά το τραπέζι είναι γεμάτο με φαγητά...τι κάνετε?

Αφού φύγετε από εκεί, στο δρόμο σας συναντάτε ένα κάστρο...περιγράψτε το όπως εσείς το φαντάζεστε (ψηλό, μικρό, με τάφρο ή χωρίς, κτλ)

Σε περίπτωση που έχει τάφρο, υπάρχει νερό μέσα? Και αν υπάρχει, είναι καθαρό το νερό ή βρώμικο?
Και εφόσον υπάρχει νερό, ψάρια υπάρχουν? Οτιδήποτε ψάρι ή αμφίβιο... από χρυσόψαρα μέχρι καρχαρίες και κροκόδειλους (είναι σημαντικό να πείτε τι είδη ψαριών ζουν μέσα στο νερό)

Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2011

Τα 10 πιο παράξενα επαγγέλματα.

Η δουλειά δεν είναι ντροπή! Τι κάνεις όμως όταν το επάγγελμα σου είναι ένα από τα παρακάτω ; Εμείς ψάξαμε και σας παρουσιάζουμε τα 10 πιο παράξενα επαγγέλματα. Μπορεί να μην είναι ευρέως γνωστά στη χώρα μας αλλά όσο και να σας φαίνεται παράξενο είναι επαγγέλματα !

10 – Αυνανιστές ζώων
Αυνανιστές ζώων

Οι μεγάλες φάρμες στο εξωτερικό χρησιμοποιούν την μέθοδο της τεχνητής γονιμοποίησης σε ζώα. Για να γίνει όμως αυτό χρειάζεται κάποιος που πρέπει να πάρει τον «σπόρο». Εδώ αναλαμβάνει ο επαγγελματίας αυνανιστής ! Έχει δύο τρόπους να το κάνει: O πρώτος είναι με ένα ειδικό μηχάνημα που με μικρές δόσεις ηλεκτρικής ενέργειας παίρνει το σπέρμα του ζώου και ο δεύτερος είναι με τον παραδοσιακό τρόπο (!)

9 – Σπρώχτης
Σπρώχτης

Ένα επάγγελμα που δεν φανταζόσασταν καν ότι υπάρχει. Στις μεγάλες πόλεις που ο κόσμος είναι αρκετός, για να υπάρχει σωστή χωρητικότητα στα τρένα των μέσων μαζικής μεταφοράς υπάρχει ο συγκεκριμένος άνθρωπος που σπρώχνει τους υπόλοιπους μέσα στο τρένο ώστε να κλείσουν οι πόρτες και να φύγει το τρένο με όσο πιο πολύ κόσμο μπορεί να χωρέσει. Οπότε αν έρθει κάποιος και σας σπρώξει στο μετρό της Ιαπωνίας μην νευριάσετε, την δουλειά του κάνει…

8 – Οσμιστές Μασχάλης
Οσμιστές Μασχάλης

Αν δεν υπήρχαν αυτοί δεν θα ήταν αποτελεσματικά τα αποσμητικά μας που μας κρατάνε δροσερούς και καθαρούς… Οι Οσμιστές μασχάλης κάνουν έλεγχο σε κάθε νέο αποσμητικό. Το τοποθετούν σε διάφορες μασχάλες και απλά μυρίζουν κάθε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Αν το αποσμητικό δεν είναι καλό το πράγμα αρχίζει και γίνεται πιο δύσκολο.

7 – Σεξολόγος για κοτόπουλα
Σεξολόγος για κοτόπουλα

Μόλις εκκολαφτούν τα αβγά στις μεγάλες πτηνοτροφίες αναλαμβάνουν δουλειά οι σεξολόγοι για κοτόπουλα. Στόχος τους είναι να ελέγξουν αν το κοτοπουλάκι είναι κόκορας η κότα και να το βάλουν στην κατάλληλη πτέρυγα. Σε αυτή την δουλειά πρέπει να έχεις καλό μάτι και καλή αφή !

6 – Δοκιμαστής τσίχλας
Δοκιμαστής τσίχλας
Πριν βγει ένας νέος τύπος τσίχλας, ελέγχεται στην γεύση, στην δυνατότητα τσιχλόφουσκας (πόσο ελαστική είναι) και στην διάρκεια. Αυτό λοιπόν το έργο το αναλαμβάνει ο δοκιμαστής τσίχλας !

7 – Καθαριστής ζώων
Καθαριστής ζώων

Μην μπερδεύεστε δεν είναι συνηθισμένο επάγγελμα. Στους ζωολογικούς κήπους πολλές φορές στα μεγάλα ζώα όπως για παράδειγμα στους ελέφαντες πρέπει να γίνουν καθαρισμοί στο έντερο του ζώου αν αυτό πάσχει από κάποια ασθένεια. Ο καθαριστής βάζει μια μάσκα οξυγόνου και κάνει μια «βουτιά» με ένα φακό να καθαρίσει… Μην γίνω πιο λεπτομερείς. Δείτε την εικόνα και θα καταλάβετε.

6 – Μηχανικός ασφάλειας καρυδών
Μηχανικός ασφάλειας καρυδών

Στα ξενοδοχεία που υπάρχουν πολλοί φοίνικες υπάρχει κίνδυνος να πέσουν καρύδες στους περαστικούς. Αρμόδιος για να μην συμβεί αυτό είναι ο συγκεκριμένος «μηχανικός». Ανεβαίνει πάνω στους φοίνικες και τους καθαρίζει από τις καρύδες. Αν δεν το κάνει διατρέχουν μεγάλο κίνδυνο οι πελάτες του ξενοδοχείου να πάνε από καρύδες.

5 – Γοργόνα
Γοργόνα

Δεν σας κάνω πλάκα ! Αν νομίζετε ότι δεν υπάρχουν γοργόνες κάνετε λάθος. Υπάρχουν και είναι επάγγελμα ! Στο Λας Βέγκας σε γνωστό ξενοδοχείο υπάρχει δεξαμενή χωρητικότητας 117 χιλιάδων γαλονιών και κολυμπούν «γοργόνες» παρουσιάζοντας ένα εντυπωσιακό σόου…
Αυτό το επάγγελμα το έκανε για συγκεκριμένο διάστημα και η ολυμπιονίκης Χέδερ Καράσκο !

4 – Δοκιμαστής νεροτσουλήθρας
Δοκιμαστής νεροτσουλήθρας

Μόλις φτιαχτεί μια νέα νεροτσουλήθρα κάποιος πρέπει να κάνει την πρώτη δοκιμή. Να ελέγξει την ποσότητα του νερού ώστε να γλιστράει εύκολα και να μετρήσει την αδρεναλίνη. Αυτό κάνει ο δοκιμαστής νεροτσουλήθρας. Πληρώνεται και διασκεδάζει, τι άλλο να θέλει ;

3 – Δοκιμαστής ζωοτροφών
Δοκιμαστής ζωοτροφών
Νομίζατε ότι την ζωοτροφή που δίνετε στο κατοικίδιο σας είναι δοκιμασμένη από σκύλο μόνο ; Κάνετε λάθος. Την τροφή αυτή την δοκιμάζει και ένας άνθρωπος. Δεν είναι υποχρεωτικό να την καταπιεί, αλλά πρέπει να την δοκιμάσει. Μετά αν θέλει την φτύνει. Δύσκολο στην σκέψη και να την δοκιμάσεις…

2 – Καθαριστής εμετού
Καθαριστής εμετού

Δουλειά είναι και αυτή όσο αηδιαστική και να σας φαίνεται, κάποιοι την κάνουν. Στα μεγάλα λούνα παρκ του εξωτερικού επειδή υπάρχουν παιχνίδια που ανακατεύουν κάποιους, αποτέλεσμα είναι να έχουμε πολλά τέτοια περιστατικά εμετού. Δεν τα μαζεύουν οι καθαρίστριες. Υπάρχουν οι συγκεκριμένοι καθαριστές εμετού που κάνουν την δουλειά γρήγορα.

1 – Ελεγκτής αηδιαστικών κόλπων
Ελεγκτής αηδιαστικών κόλπων
Όλοι έχουμε δει παιχνίδια με ανθρώπους να περνάνε κάποιες δοκιμασίες. Όπως να δοκιμάζουν έντομα, σκορπιούς και άλλα. Για να αποφθεχθούν οι μηνύσεις δοκιμάζουν πρώτα οι υπάλληλοι πριν τους παίχτες του παιχνιδιού, ώστε να εξασφαλίσουν ότι δεν είναι επικίνδυνα. Υπάρχουν καλοθελητές τελικά…

Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2011

Λόγια γεμάτα σοφία

Οταν γνωρίζεις κάτι, να λές "ξέρω".
Οταν δεν το γνωρίζεις να λές "δεν ξέρω".
Αυτό είναι "γνώση".
Confucius

Η φαντασία είναι πολυτιμότερη από τη γνώση.
Η γνώση είναι περιορισμένη.
Η φαντασία περικλείει όλο το κόσμο.
Albert Einstein

Αν αποφασίσεις να κόψεις το κάπνισμα, το ποτό και τον έρωτα, δεν θα ζεισεις περισσότερο καιρό. Απλώς, θα σου φαίνεται ότι δεν περνάει ο καιρός.
Κλέμεντ Φρόιντ

Όταν ποθείς στ' αλήθεια την αγάπη, θα τη βρεις κάπου να σε περιμένει.
Oscar Wilde

Οι σκέψεις μάς κάνουν να υποφέρουμε περισσότερο από τα γεγονότα.

Είσαι έξυπνος αν πιστεύεις μόνο το 50% απ' όσα σου λένε.
Είσαι ιδιοφυής αν γνωρίζεις ποιο 50% να πιστέψεις.

Αυτός που ρωτά, νοιώθει χαζός για 5 λεπτά.
Αυτός που δεν ρωτά θα είναι χαζός για μια ζωή. (Κινέζικη παροιμία)

Είναι προτιμότερο να είσαι ΒΛΑΚΑΣ όπως όλος ο κόσμος ,παρά εφυής όπως κανείς άλλος
Αν.Φράνς

Βαρετός είναι αυτός που μιλάει συνέχεια για τον εαυτό του όταν εσύ έχεις ανάγκη να μιλήσεις για σένα

Παντρεύεται κανείς από έλλειψη κρίσης ,χωρίζει από έλλειψη υπομονής και ξαναπαντρεύεται από έλλειψη μνήμης

Τον Ιπποκράτη ρωτήσανε:
- Λένε πως η ιδιοφυΐα είναι αρρώστια. Τι λες εσύ;
- Ναι, απάντησε ο Ιπποκράτης, όμως δυστυχώς δεν είναι μεταδοτική.

Διπλωμάτης είναι αυτός που πάντα θυμάται τα γενέθλια μιας γυναίκας αλλά ποτέ την ηλικία της.
Robert Frost

Ο λογικός άνθρωπος προσαρμόζει τον εαυτό του στον κόσμο.
Ο παράλογος επιμένει να προσαρμόσει τον κόσμο στον εαυτό του.
Γι' αυτό, όλη η πρόοδος στηρίζεται στον παραλογισμό.
Μπερνάρ Σω

Όλοι σκέπτονται να αλλάξουν τον κόσμο και κανείς τον εαυτό του
Τολστόϋ

Η ζωή μπορεί να μην είναι το πάρτι που ελπίζαμε, αλλά μια που ήρθαμε πρέπει να χορέψουμε.

Οι ευφυείς άνθρωποι λύνουν τα προβλήματα. Οι ιδιοφυΐες τα προλαμβάνουν.
Αϊνστάιν

Ο άνθρωπος δεν δημιουργήθηκε για να δουλεύει.
Απόδειξη γι' αυτό είναι το γεγονός ότι η εργασία τον κουράζει.
Βολταίρος

Στη ζωή υπάρχουν δύο είδη ανθρώπων: οι αισιόδοξοι και οι απαισιόδοξοι.
Οι απαισιόδοξοι έχουν συνήθως δίκιο.
Αν όμως η ανθρωπότητα έφτασε ως εδώ, αυτό το χρωστάει στους αισιόδοξους.

Η επιτυχία είναι το τελευταίο πράγμα που κάποιοι θα σου συγχωρήσουν.
Τρούμαν Καπότε

Πόνος που μοιράζεται γίνεται μισός.
Χαρά που μοιράζεται διπλασιάζεται.

Ο Θεός να με φυλά από τους φίλους μου. Από τους εχθρούς μου φυλάγομαι και μόνος μου.

Τον έξυπνο και τεμπέλη τον κάνεις Αρχηγό, τον έξυπνο και εργατικό τον κάνεις Επιτελάρχη, τον βλάκα και τεμπέλη τον κάνεις Στρατιώτη, τον βλάκα και εργατικό τον εκτελείς επί τόπου





Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2011

Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2011

Ημερίσιες προβλέψεις ζωδίων


Κριός
Κάποιοι από εσάς θα αναστατωθείτε από τα σημερινά νέα και πολύ πιθανότατα θα αγοράσετε μαρμελάδα (κυρίως  η αγορά ισχύει για εκείνους που γεννήθηκαν τις πρώτες μέρες). Τυχερός αριθμός:

Ταύρος
Θα χρειαστεί να χαμογελάσετε σήμερα. Αν δεν χαμογελάσετε ή δεν θα έχετε δόντια ή θα είστε στεναχωρημένος. Τυχερός αριθμός:  
Δίδυμοι
Αυτή τη στιγμή διαβάζετε στο Ονειρικό μεταίχμιο το ζώδιό σας. Τυχερός αριθμός: 2421072072 (Γραφείο κηδειών είναι. Μην πάρετε τηλέφωνο ούτε για πλάκα)

Καρκίνος
Θα σκεφτείς να με πάρεις τηλέφωνο. Πάρε με! Τυχεροί αριθμοί: χχχχχχχ285

Λέων
Βαριέμαι να γράψω. Ας γράψει κάποιος άλλος. Τυχερός αριθμός: 3Α

Παρθένος
Αν είστε ακόμα παρθένος, αλλάξτε ζώδιο. Δεν σας βλέπω καλά. Πολύ μιζέρια. Τυχερός αριθμός: Οποιοδήποτε τηλέφωνο Ψυχιάτρου.

Ζυγός
Κατά τη διάρκεια της μέρας θα πεινάσετε και επειδή ο Ερμής είναι ανάδρομος, θα φάτε. Τυχερός αριθμός:  La Mamma Pizza (Στις δυο η Τρίτη δώρο)

Σκορπιός
Ξεκίνα γυμναστήριο τσιγκούναρε! Τυχεροί αριθμοί: 1) 1.45 χ)3.10 2) 4.22

Τοξότης
Περιμένετε ένα τηλεφώνημα. Απαντήστε, τζάμπα είναι. Και για όσους θα παίξετε σε αγώνες, θα έχετε τρομερή επιτυχία αρκεί να τρώτε βρώμη. Τυχεροί αριθμοί:

Αιγόκερος
Τα οικονομικά σας είναι χάλια και το πρωί έχετε τσίμπλες. Η συμβουλή της ημέρας: Μαζεύετε κι ας είναι και ρόγες.

Υδροχόος
Δύσκολος καιρός για πρίγκιπες. Τυχεροί αριθμοί:  
 
Ιχθύς
Όσοι από εσάς περνάτε κάποια δύσκολη φάση και δεν το βάζετε κάτω, μπράβο σας. Είναι καλή μέρα για να ζητήσετε ραντεβού. Τυχερός αριθμός: Soupline (μυρίζει μανούλα)


ΜΚ? + N@pSteR

Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2011

Το πρώτο μου amv!!!


Το πρώτο μου amv είναι γεγονός! Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με αυτό μπορείτε να επισκεφθείτε τη σελίδα http://www.youtube.com/watch?v=-hw-bgHvjEI και να διαβάσετε το description.

Ζελέ σοκολάτας



Προετοιμασία: 15΄ - 20΄, Αναμονή: 2 - 3 ώρες

Υλικά (για 6 - 8 άτομα):
200 γρ. κουβερτούρα 55% κακάο, τεμαχισμένη σε μικρά κομμάτια
500 γρ. γάλα
40 γρ. ζάχαρη
3 φύλλα ζελατίνης (15 γρ.)
6 - 8 μπισκότα πτι μπερ, ολόκληρα (προαιρετικά)
άγλυκη κρέμα σαντιγί, για το σερβίρισμα (προαιρετικά)

Διαδικασία:
Σε ένα μπολ με κρύο νερό μαλακώνουμε τα φύλλα ζελατίνης και, παράλληλα, σε άλλο μπολ ρίχνουμε την τεμαχισμένη κουβερτούρα. Στο μεταξύ, ζεσταίνουμε σε μια μικρή κατσαρόλα το γάλα με τη ζάχαρη, μέχρι η ζάχαρη να λιώσει, αλλά το γάλα να μην πάρει βράση. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε στην κατσαρόλα τη μαλακωμένη και καλά στυμμένη ζελατίνη. Ανακατεύουμε για να διαλυθεί και αδειάζουμε το μείγμα στο μπολ με την τεμαχισμένη κουβερτούρα. Ανακατεύουμε πολύ καλά, ώσπου η σοκολάτα να λιώσει και το μείγμα να γίνει λείο και ομοιόμορφο.
Αδειάζουμε το μείγμα σε μια φόρμα της αρεσκείας μας (π.χ. σε φόρμα για σαρλότ) και καλύπτουμε αν θέλουμε όλη την επιφάνεια με τα πτι μπερ. Σκεπάζουμε το ζελέ με διάφανη μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για 2 - 3 ώρες, μέχρι να πήξει. Για να ξεφορμάρουμε, βυθίζουμε τη φόρμα σε μπολ με καυτό νερό, για ελάχιστα δευτερόλεπτα, και την αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα σερβιρίσματος. Συνοδεύουμε, αν θέλουμε, με άγλυκη κρέμα σαντιγί.

Συνταγή Στέλιου Παρλιάρου

Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2011

Αυτοκτονική συμπεριφορά


Οι άνθρωποι που σκέφτονται την αυτοκτονία την θεωρούν ως τη μόνη τους λύση και διέξοδο στον αφόρητο ψυχικό πόνο που βιώνουν. Κι όμως άλλες λύσεις σχεδόν πάντα υπάρχουν.
Όλοι μας αισθανόμαστε μοναξιά, θλίψη, ανημποριά και απελπισία από καιρό σε καιρό. Ο θάνατος κάποιου δικού μας, η διάλυση μίας σχέσης, η έλλειψη αυτοπεποίθησης, αισθήματα αναξιότητας ή οικονομικές δυσκολίες αποτελούν προβλήματα που όλοι μας ίσως αντιμετωπίσουμε σε κάποια στιγμή της ζωής μας. Ωστόσο, η προσωπική ερμηνεία του καθενός για κάθε μία από τις παραπάνω καταστάσεις θα καθορίσει σε μεγάλο βαθμό την ένταση και την βαρύτητα των συναισθημάτων που θα νιώσει, αλλά και τις αντιδράσεις του σε αυτές. Ένα γεγονός που για κάποιον είναι ασήμαντο μπορεί σε κάποιον άλλο να προκαλεί μεγάλη δυσφορία. Όσοι νιώθουν αβοήθητοι και απελπισμένοι φτάνουν συχνά να θεωρούν την αυτοκτονία μία ελκυστική λύση.

Σημάδια κινδύνου

70% όλων των ανθρώπων που κάνουν απόπειρα αυτοκτονίας δίνουν κάποια ένδειξη των σκοπών τους πριν αποπειραθούν. Πολλοί μεταδίδουν άμεσα τις προθέσεις τους λέγοντας: «θέλω να πεθάνω» ή «δεν ξέρω πόσο καιρό ακόμα μπορώ να αντέξω αυτή τη κατάσταση». Άλλοι σε μία τέτοια κρίση μπορεί να υπαινιχθούν κάποιο λεπτομερές σχέδιο αυτοκτονίας, π.χ. «κρύβω τα χάπια μου σε περίπτωση που τα πράγματα χειροτερέψουν» ή «τελευταία οδηγώ σα να μη με νοιάζει τι θα συμβεί». Γενικά προτάσεις που φανερώνουν συναισθήματα κατάθλιψης, μεγάλης μοναξιάς, απελπισίας μαρτυρούν αυτοκτονικές σκέψεις. Είναι σημαντικό να ακούτε αυτές τις «φωνές βοήθειας», γιατί συχνά αποτελούν απέλπιδες προσπάθειες να μεταφέρουν στους άλλους την ανάγκη για κατανόηση ή για βοήθεια.
Επίσης, συχνά οι άνθρωποι που σκέφτονται την αυτοκτονία παρουσιάζουν εξωτερικές αλλαγές στην συμπεριφορά τους. Μπορεί να προετοιμάζονται για το θάνατό τους χαρίζοντας αγαπημένα αντικείμενα, φτιάχνοντας τη διαθήκη της ή τακτοποιώντας εκκρεμότητες. Πιθανόν να απομακρύνονται από τους δικούς τους, να αλλάζουν συνήθειες διατροφής ή ύπνου ή να χάνουν το ενδιαφέρον τους για προσφιλείς δραστηριότητες ή σχέσεις τους. Μία ξαφνική έντονη ευφορία μπορεί επίσης να είναι σημάδι κινδύνου, καθώς ίσως σηματοδοτεί ότι το άτομο βιώνει ήδη ένα συναίσθημα ανακούφισης ότι τα προβλήματά του θα τελειώσουν σύντομα.

Μύθοι για την αυτοκτονία

Μύθος: Για να σκέφτεται την αυτοκτονία είναι τρελός.
Γεγονός: Oι περισσότεροι άνθρωποι σε κάποια δύσκολη φάση της ζωής τους έχουν σκεφτεί την αυτοκτονία και αυτό δεν μαρτυρεί απαραίτητα ψυχική διαταραχή. Οι περισσότερες αυτοκτονίες και απόπειρες γίνονται από έξυπνους, προσωρινά μπερδεμένους ανθρώπους που περιμένουν πάρα πολλά από τους εαυτούς τους, ιδιαίτερα στο μέσο μίας κρίσης.

Μύθος: Αν κάποιος  έχει κάνει μία σοβαρή απόπειρα αυτοκτονίας, είναι απίθανο να ξανακάνει άλλη.
Γεγονός: Συχνά το αντίθετο είναι αληθινό. Οι άνθρωποι που έχουν κάνει προηγούμενες απόπειρες αυτοκτονίας βρίσκονται σε μεγαλύτερο κίνδυνο να αυτοκτονήσουν πραγματικά. Για μερικούς οι απόπειρες αυτές μπορεί να φαίνονται ευκολότερες τη δεύτερη ή τρίτη φορά.

Μύθος: Δεν μπορεί κανείς να βοηθήσει αυτόν που σκέφτεται να αυτοκτονήσει.
Γεγονός: Οι περισσότερες κρίσεις αυτοκτονίας είναι περιορισμένου χρόνου και βασίζονται σε μπερδεμένη σκέψη. Οι άνθρωποι που αποπειρούνται θέλουν να ξεφύγουν από τα προβλήματά τους. Εκείνο, όμως, που πραγματικά τους χρειάζεται είναι να τα αντιμετωπίσουν άμεσα προκειμένου να βρουν άλλες λύσεις- λύσεις που μπορούν να βρεθούν με τη βοήθεια ανθρώπων που ενδιαφέρονται και τους υποστηρίζουν κατά τη περίοδο της κρίσης μέχρις ότου μπορέσουν να σκεφτούν πιο καθαρά.

Μύθος: Το να μιλάς για αυτοκτονία μπορεί να βάλει σε κάποιον την ιδέα.
Γεγονός: Η κρίση και η επακόλουθη συναισθηματική δυσφορία έχουν ήδη ενεργοποιήσει τέτοιες σκέψεις σε ένα τρωτό άτομο. Η ανοικτή σας στάση και το ενδιαφέρον θίγοντας το θέμα μπορεί να βοηθήσουν στη μείωση της μοναξιάς και της αγωνίας για αυτόν που υποφέρει. Νιώθοντας λιγότερο μόνος και απομονωμένος θα νιώσει και περισσότερο ανακουφισμένος.

Πώς μπορείτε να βοηθήσετε

Αρκετές αυτοκτονίες μπορούν να προληφθούν αν οι αντιδράσεις μας προς το άτομο που αντιμετωπίζει μία κρίση διακρίνονται από ευαισθησία. Αν νομίζετε ότι κάποιος που γνωρίζετε έχει τη τάση να αυτοκτονήσει, θα πρέπει:

# Διατηρήσετε τη ψυχραιμία σας. Στις περισσότερες περιπτώσεις δεν υπάρχει βιάση. Καθίστε και ακούστε – πραγματικά ακούστε αυτά που έχει να σας πει. Δείξτε κατανόηση και υποστήριξη.
# Θίξτε άμεσα το θέμα της αυτοκτονίας. Οι περισσότεροι άνθρωποι βιώνουν ανάμεικτα συναισθήματα για το θάνατο και επιζητούν να τα συζητήσουν και να βοηθηθούν. Μη φοβάστε να ρωτήσετε ή να μιλήσετε άμεσα για την αυτοκτονία.
# Ενθαρρύνετε την επίλυση προβλημάτων και τις θετικές κινήσεις προς αυτή την κατεύθυνση. Θυμηθείτε πως ο άνθρωπος που βρίσκεται σε κρίση δεν σκέφτεται καθαρά. Αποθαρρύνετέ τον από το πάρει σοβαρές αποφάσεις που δεν θα μπορεί να τις αλλάξει αργότερα. Συζητείστε μαζί του για πιθανές εναλλακτικές λύσεις που μπορούν να δώσουν ελπίδα για το μέλλον.
# Παροτρύνετε το άτομο να δει το συντομότερο κάποιον ειδικό. Αναγνωρίστε ότι η βοήθεια που προσφέρετε είναι περιορισμένη και μη παίρνετε την αποκλειστική ευθύνη να το σώσετε.