Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2011

Τα 12 ζώδια ξεκινούν να τρέξουν στα 100 μέτρα. Πώς θα τρέξει το καθένα;


zodiac
Ξεκινά ο Κριός με ορμή, αποφασιστικότητα, κορδωμένος από περηφάνεια και σίγουρος για τη νίκη του. Παίρνει  φόρα, φωνάζει «άκρη και σας έφαγα!» και τερματίζει  φυσικά πρώτος.

Ο Ταύρος ξεκινά, αλλά δεν είναι σίγουρο… ποιό έτος θα τερματίσει!!!

Ο Δίδυμος ξεκινά, τρέχει, τρέχει γρήγορα, κάνει μια παράκαμψη στο κοντινό σκάμα, δίνει ένα σάλτο, περνά κι από την σφύρα, πίνει μια πορτοκαλάδα, χτυπά έναν φιλαράκο στον ώμο, αγοράζει ποπ κορν και κάθεται στις κερκίδες να παρακολουθήσει τους άλλους!!!!!!

Ο Καρκίνος ξεκινά σιγά και προσεχτικά, τάχα μου αδιάφορα, αλλά παρακολουθεί τους άλλους αν πάνε από ασφαλή διαδρομή. Δεν υπάρχει περίπτωση να τερματίσει πρώτος, γιατί ακόμα κι αν τον βοηθούσε η τύχη ή ο άνεμος, δεν θα άντεχε να κόψει το κακόμοιρο το νήμα ή να δυσαρεστήσει τους άλλους με την πρωτιά του.

Ο Λέοντας καταρχήν θα απαιτήσει αντί για βατήρα, να έχει θρόνο. Θα του τον φέρουν. Θα ξεκινήσει να τρέχει ακολουθώντας μια χρυσή κλωστή που θα γυαλίζει κάτω από το φώς του ήλιου.  Θα χαμογελά ταυτόχρονα στα φλάς των δημοσιογράφων (λευκά δόντια, μαλλί φτιαγμένο) και θα κορδώνεται με την χρυσή του πανοπλία, εχμμμ…. φανέλα. Δεν θα τερματίσει πρώτος από τις πολλές χαιρετούρες,αλλά οι δημοσιογράφοι θα γράψουν ότι ήταν ο πρώτος. Αν φτάσει όμως πρώτος και το νήμα δεν είναι χρυσό, δεν θα καταδεχτεί να το κόψει!!!!!

Η Παρθένος, πριν ξεκινήσουν, θα μετρήσει τους δώδεκα βατήρες για να σιγουρετεί ότι έχουν όλοι ίσα μέτρα να διανύσουν και να μην κλέψει κανένας. Έτσι, τίμια και σοβαρά. Ξεκάθαρες δουλειές. Θα ανακαλύψει κάποια χιλιοστά διαφορών και θα κάνει φασαρία για την αδικία, για τα στημένα παιχνίδια, για τους κριτές που τα παίρνουν, για τους θεατές που δεν μιλάνε και  κάθονται σαν ζώα, για τη βρωμιά και την ακαταστασία στο γήπεδο, μέχρι που θα γίνει αντιπαθής και θα της φωνάξουν οι άλλοι να το βουλώσει. Θα κάτσει στη μέση του γηπέδου και θα κλαψουρίζει για δικαιοσύνη ώσπου…

Θα έρθει ο Ζυγός, με όμορφο αθλητικό συνολάκι, καπελάκι πολύ σικάτο, με κομψούς τρόπους, θα χαιρετήσει ευγενικά, θα ηρεμήσει τους κριτές και τους διοργανωτές,  θα παρηγορήσει την Παρθένο, θα ξεκινήσει συνεννοήσεις και διαβουλεύσεις με τα άλλα ζώδια για δίκαιο και πολιτισμένο παιχνίδι και μετά θα αρχίσει να τρέχει. Δεν πρόκειται να φτάσει ποτέ πρώτος. Έχει να περάσει κι από τους δημοσιογράφους, να εξηγήσει τι έγινε….

Ο Σκορπιός, θα έχει υπολογίσει τα πάντα. Με το μπαμ, θα σκάψει ένα λαγούμι, θα προχωρήσει υπογείως προς το τέρμα, θα διαγράψει υπολογισμένα μικρότερη διαδρομή και θα έχει πληρώσει ελεύθερους σκοπευτές να σκοτώσουν τους πιο επικίνδυνους αντιπάλους του! Θα έχει δε πληρώσει και τους κριτές να τον βγάλουν πρώτο!!!! «Τα πάντα στη ζωή έχουν ένα τίμημα»

Ο Τοξότης με τα γρηγορότερα πόδια, θα ξεκινήσει σαν βολίδα.  Θα σκίσει τον αέρα σαν τόξο. Δεν θα τον πετύχουν οι ελεύθεροι σκοπευτές του Σκορπιού. Θα κέρδιζε σίγουρα και τον Κριό ή τον Λέοντα, αν στο δρόμο του δεν τύχαινε κάποιος φίλος να χαζολογήσει (ο «φίλος» είναι βαλμένος από τον Σκορπιό!!!!!!!)

Ο Αιγόκερως θα φωνάξει για τα 5 εκατοστά που του έχουν προσθέσει (δίκιο είχε η Παρθένος), για τους ελεύθερους σκοπευτές του πανούργου Σκορπιού, αλλά όταν τρέχει, τρέχει. Δεν παίζει.. Επικίνδυνος αντίπαλος.

Ο Υδροχόος θα καταφθάσει με μια τρελή φόρμα, με μαλλί τρελλού επιστήμονα και με μια τρελή ιδέα: «βρε παιδιά, γιατί να τρέξουμε ευθεία; Ας κάνουμε κάτι διαφορετικό. Να τρέξουμε με την όπισθεν.. Ή σε ζιγκ-ζαγκ. Μπορούμε επίσης να τρέξουμε μερικά μέτρα μείον. Ή να τρέξουμε γυμνοί. Έ;;; Τι λέτε; Ας το συζητήσουμε βρε παιδιά. Που πάτε ρε;;;; Κανείς δεν με καταλαβαίνει…» Και θα ατενίσει το άπειρον..

Ο Ιχθύς θα είναι σε περισυλλογή:»τώρα να τρέξουμε ή να κάτσουμε εδώ που είμαστε; Είναι κι ωραία μέρα σήμερα… Αλλά καλύτερα να τρέξουμε. Όμως πάλι…. δεν ξέρω…. τι να πω…. δύσκολη απόφαση βρε παιδί μου……. Έχει η ζωή κάτι διλλήμματα!»

Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2011

Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2011

Τρίαθλο



Το άθλημα που ονομάζουμε τρίαθλο, είναι στην ουσία η διαδοχική συμμετοχή σε τρία αγωνίσματα: κολύμβηση, ποδηλασία, τρέξιμο.
Ο αθλητής συμμετέχει διαδοχικά στα τρία αγωνίσματα και μάλιστα συνεχόμενα (χωρίς κενό, πέραν αυτού που χρειάζεται για να φορέσει ρούχα ή να προσαρμώσει τον εξοπλισμό του).
Η σειρά των αγωνισμάτων μπορεί να αλλάζει, αλλά συνήθως το κολύμπι προηγείται και ακολουθούν, ποδήλατο και τρέξιμο ή τρέξιμο και ποδήλατο. Επίσης υπάρχει και ποικιλία στα αγωνίσματα ως προς την απόσταση ενώ τα τελευταία χρόνια έχουν προκύψει και παραλλαγές ως προς το έδαφος στο οποίο διεξάγεται το κάθε αγώνισμα (το κολύμπι σχεδόν πάντα διεξάγεται σε ανοιχτή θάλασσα). Συνήθως ισχύουν λοιπόν τα ακόλουθα:
  • Κολύμπι: 1 χλμ ή 1,5 χλμ ή 2 χλμ
  • Ποδήλατο: 20 χλμ ή 40 χλμ ή 60 χλμ
  • Τρέξιμο: 5 χλμ ή 7 χλμ ή 10 χλμ 
Οι πιο διαδεδομένες αποστάσεις είναι:
  • Τρίαθλο Ολυμπιακής Απόστασης (1500μ. - 40χλμ. - 10χλμ)
  • Sprint Τρίαθλο (750μ. - 20χλμ. - 5χλμ)
  • Ironman (4χλμ. - 180χλμ. - 42χλμ.)
Βέβαια υπάρχουν και παραλλαγές αυτών των αποστάσεων και διαφορετικοί συνδυασμοί μεταξύ των αγωνισμάτων, με τα πιο γνωστά τα:
  • Δίαθλο (Τρέξιμο - Ποδηλασία - Τρέξιμο)
  • Άκουαθλο (Κολύμβηση - Τρέξιμο)
Συνήθως το τρίαθλο διεξάγεται σε ανοιχτή θάλασσα, και ασφάλτινες διαδρομές για τρέξιμο ή ποδήλατο με λογικές υψομετρικές διαφορές. Τα τελευταία χρόνια διοργανώνονται και τρίαθλα σε ανώμαλο ή ορεινό έδαφος με ποδήλατα βουνού και τρέξιμο σε ανώμαλο έδαφος και με πολύ μεγαλύτερες κλίσεις εδάφους.
Είναι ολυμπιακό άθλημα από τους Ολυμπιακούς του Σίδνεϊ το 2000.

Από τη Βικιπαίδεια

Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2011

Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2011

Αισθήματα




«Όποιος αφήνει το συναίσθημα να τον κυριαρχεί, σβήνει σε κάθε συμφορά.»
Τζον Νιούμαν

«Οι ευαίσθητες ψυχές έχουν περισσότερη ζωή απ’ τις άλλες. Γι’ αυτές και τα καλά και τα κακά πολλαπλασιάζονται.»
Σαρλ Πινό Ντικλο

«Η εντύπωση που προκαλείται από ένα έργο τέχνης, τότε μόνο έχει αξία, όταν δεν έχει τη βάση της συναισθηματισμό.»
Ζαν Κοκτό

«Να είστε σταθεροί μα όχι ισχυρογνώμονες, θαρραλέοι μα όχι ταραχοποιοί, ελεύθεροι μα όχι απειθάρχητοί, ευαίσθητοι μα όχι ενθουσιώδεις.»
Ονορέ Μιραμπό

«Να ‘σαι άνθρωπος ευαίσθητος, μα και συνετός. Αν δεν είσαι παρά μόνο το ένα απ’ τα δύο, δεν είσαι τίποτα.»
Ζαν Ζακ Ρουσό

«Μπορεί στα αισθήματα να επιβάλεις σιγή, όμως δεν μπορείς να βάλεις όρια.»
Ζακ Νεκέρ

«Τα αισθήματα εκείνων που αποβλέπουν σ’ ένα συμφέρον, αλλάζουν όταν κατορθώσουν να το πετύχουν.»
Διονύσιος ο Αλικαρνασσεύς

«Τα ηρωικά αισθήματα δεν έχουν ποτέ λογική, γιατί είναι πάντοτε αληθινά.»
Ραλφ Έμερσον

«Ο πιο ανιαρός απ’ όλους τους θνητούς είναι ο συναισθηματικός άνθρωπος.»
Τόμας Καρλάιλ

Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2011

Χαρά και λύπη


Μια μέρα ένας βασιλιάς ρώτησε τον σοφό σύμβουλό του : «Είναι δυνατό να αισθάνεσαι χαρά και λύπη συγχρόνως;» Ο σύμβουλος κατένευσε κουνώντας το κεφάλι του και είπε ότι αυτό είναι δυνατό. Ο βασιλιάς ζήτησε μια άμεση απόδειξη. Ο σύμβουλος του αποκρίθηκε ότι δεν μπορούσε να του δώσει άμεση απόδειξη και του ζήτησε να περιμένει. Ο βασιλιάς είχε μεγάλη εμπιστοσύνη σ’ αυτόν και του είπε ότι θα περίμενε. Ο σοφός πήρε ένα κομμάτι χαρτί και έγραψε κάτι επάνω, το δίπλωσε προσεκτικά και το επέστρεψε στον βασιλιά λέγοντας : «Σας παρακαλώ, να μην το ανοίξετε χωρίς να σας το πω εγώ».
Ο καιρός πέρασε και ο βασιλιάς ξέχασε το γεγονός, όχι όμως και ο σοφός. Η βασίλισσα έφερε στον κόσμο ένα γιο. Και στο βασίλειο ακολούθησαν μεγάλες χαρές και γιορτές. Ο βασιλιάς ήταν στην καλύτερή του διάθεση. Ο σοφός πήγε στο παλάτι για να συναντήσει τον βασιλιά που τον υποδέχτηκε με μεγάλη χαρά. Του ζήτησε μάλιστα να διαλέξει όνομα για το παιδί. Ο σοφός υπεκφεύγοντας είπε: «Μεγαλειότατε, ήλθε ο καιρός να ανοίξετε το φύλλο του χαρτιού που σας είχα δώσει, εδώ και πολύ καιρό και σας παρακαλώ να το διαβάσετε μόνος σας». Ο βασιλιάς ενοχλήθηκε. Ο σοφός επέμεινε να το διαβάσει χωρίς καθυστέρηση. Ο βασιλιάς υποχώρησε, αποσύρθηκε στο δωμάτιό του, βεβαιώθηκε ότι ήταν μόνος και έβγαλε το χαρτί. Την στιγμή που άνοιγε το χαρτί αισθάνθηκε ένα περίεργο συναίσθημα και ένα είδος μυστηρίου τον πλημμύρισε. Αναρωτήθηκε τι θα μπορούσε να ήταν γραμμένο. Και διάβασε τότε την μοναδική φράση που υπήρχε και η ακτινοβόλος χαρά της πατρότητας εξαφανίστηκε. Η αγωνία και η ανησυχία αντικατέστησαν τον ενθουσιασμό και τη χαρά που τον είχαν καταλάβει. Ο βασιλιάς κατάλαβε : «Ναι. Ήταν δυνατό να αισθάνεσαι λύπη μέσα στη χαρά». Τι είχε γράψει, λοιπόν, ο σοφός; « Μεγαλειότατε, όπως κάθε άλλο πράγμα σ’ αυτόν τον κόσμο, ακόμη κι αυτή η στιγμή θα περάσει».
Όταν επέστρεψε ο βασιλιάς, ο σοφός του ζήτησε να φυλάξει το χαρτί. Ο καιρός πέρασε, ο μικρός πρίγκιπας μεγάλωσε, ο βασιλιάς ξέχασε το συμβάν. Λίγα χρόνια αργότερα έφτασε το νέο ότι ο εχθρός του βασιλιά πολιόρκησε το βασίλειο και ότι ήταν έτοιμος να εισβάλει από παντού. Οι εχθρικές δυνάμεις ήσαν πιο πολυάριθμες και είχαν καλλίτερο εξοπλισμό. Ο βασιλιάς ήταν ανήσυχος και γεμάτος αγωνία. Άλλη μια φορά ο σοφός ήλθε στο παλάτι και ψιθύρισε στον βασιλιά : «Μεγαλειότατε, θυμάστε το φύλλο το χαρτί»; Αμέσως ο βασιλιάς ξαναθυμήθηκε : «Ναι! Ακόμη κι αυτό θα περάσει. Αυτή η ανησυχία, αυτή η καταστροφή δεν θα βασανίσουν αιώνια το βασίλειό μου». Γεμάτος χαρά, αγκάλιασε τον σοφό. Ακόμη και στις πιο μεγάλες και βαθιές θλίψεις είχε ανακαλύψει μια ακτίνα ελπίδας και χαράς. Με ανανεωμένη δύναμη βγήκε, πήγε μπροστά στα στρατεύματά του και ετοιμάστηκε για τον πόλεμο. Και πράγματι ο κίνδυνος απομακρύνθηκε.

Ινδικό παραμύθι

Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2011

Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2011

Τι συμβαίνει κάθε λεπτό στο Internet

 

Μέσα σε 60 δευτερόλεπτα στο ίντερνετ συμβαίνουν τα παρακάτω:

  • Γίνονται 694,445 αναζητήσεις στο Google
  • Ανεβαίνουν στο Flickr πάνω από 6,600 εικόνες
  • Γίνονται 695,000 status updates, και δημοσιεύονται 79,364 wall posts και 510,040 σχόλια στο Facebook
  • Ανεβαίνουν στο YouTube 600 videos συνολικής διάρκειας περίπου 25 ωρών
  • Κατοχυρώνονται 70 νέα domains
  • Στέλνονται πάνω από 168,000,000 e-mails
  • Δημιουργούνται 320 νέοι λογαριασμοί στο Twitter και δημοσιεύονται 98,000 Tweets
  • Κατεβαίνουν 13,000 εφαρμογές στο iPhone
  • Δημοσιεύονται 20,000 νέα άρθρα στο tumblr
  • Ο FireFox κατεβαίνει περισσότερες από 1700 φορές
  • Το WordPress κατεβαίνει περισσότερες από 50 φορές
  • Κατεβαίνουν περισσότερα από 125  WordPress Plugins
  • Δημιουργούνται 100 νέοι λογαριασμοί στο επαγγελματικό κοινωνικό δίκτυο LinkedIn
  • Γίνονται 40 νέες ερωτήσεις από χρήστες στο YahooAnswers.com ενώ απαντώνται πάνω από 100 ερωτήσεις στο Answers.com
  • Δημοσιεύεται 1 νέο άρθρο στο Associated Content, το μεγαλύτερο δίκτυο community-created content
  • Προστίθεται 1 νέος ορισμός στο UrbanDictionary.com
  • Δημιουργούνται στο Craigslist πάνω από1,200 νέες διαφημίσεις
  • Γίνονται πάνω από 370,000 λεπτά κλήσεων μέσω του Skype
  • Συμπληρώνονται συνολικά πάνω από 13,000 ώρες από streaming μουσικής μέσω του μουσικού ραδιοφώνου Pandora
  • Και τέλος γίνονται πάνω από 1,600 αναγνώσεις κειμένων στο Scribd, το οποίο αποτελεί το μεγαλύτερο κοινωνικό δίκτυο δημοσίευσης εγγράφων.